Džek Ma se povlači sa čela Alibabe

Bez autora
Sep 10 2019

Milijarder Džek Ma, koji je uveo e-trgovinu u Kinu, zvanično se danas povlači sa mesta izvršnog predsednika Alibabe, nakon što je dve decenije proveo stvarajući biznis vredan 460 milijardi dolara. On će se u potpunosti posvetiti filantropiji, a na mestu izvršnog predsednika zameniće ga dosadašnji izvršni direktor Alibabe Danijel Čang. Ma će svoj odlazak u penziju obeležiti velikom proslavom u gradu Hangdžou, sedištu firme. Ma je 2014. godine osnovao „Džek Ma fondaciju”, a kao inspiraciju za dobrotvorne poduhvate naveo je fondaciju „Bil i Melinda Gejts”. On je u septembru prošle godine rekao da pre nego što napuni 70 godina želi da se bavi drugim stvarima, uključujući obrazovanje.

Džek Ma se povlači sa čela AlibabeMilijarder Džek Ma, koji je uveo e-trgovinu u Kinu, zvanično se danas povlači sa mesta izvršnog predsednika Alibabe, nakon što je dve decenije proveo stvarajući biznis vredan 460 milijardi dolara.

On će se u potpunosti posvetiti filantropiji, a na mestu izvršnog predsednika zameniće ga dosadašnji izvršni direktor Alibabe Danijel Čang, prenosi Bi-Bi-Si.

Ma će svoj odlazak u penziju obeležiti velikom proslavom u gradu Hangdžou, sedištu firme, navodi Si-En-En.

Ma je 2014. godine osnovao „Džek Ma fondaciju”, a kao inspiraciju za dobrotvorne poduhvate naveo je fondaciju „Bil i Melinda Gejts”, javlja Tanjug.

On je u septembru prošle godine rekao da pre nego što napuni 70 godina želi da se bavi drugim stvarima, uključujući obrazovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik