BH Telecom gradi 
startup platformu

Bez autora
Sep 10 2019

BH Telecom ući će na startup tržište, a za inovativne projekte osigurao je inicijalni fond od 100.000 KM, rečeno je na Poslovno-tehnološkoj konferenciji “Sarajevo TechLab”, koja je organizana krajem prošlog tjedna u povodu Dana BH Telecoma. Prvog prosinca napravit ćemo prvi inicijalni korak prema izgradnji velike BH Telecom platforme. Osigurali smo inicijalni fond za sve inovacije i nove poslovne modele, rekao je Sedin Kahriman, glavni direktor BH Telecoma. Dodao da je uvjeren da će BH Telecom 2020. godine izgraditi BH Telecom startup platformu kao točku za nove poslovne inicijative, inovacije i poslovna rješenja. Također, kroz prezentaciju digitalne agende BH Telecoma predstavljena je transformacija kompanije iz tradicionalnog CSP u Digital Service Providera.

BH Telecom gradi 
startup platformuBH Telecom ući će na startup tržište, a za inovativne projekte osigurao je inicijalni fond od 100.000 KM, rečeno je na Poslovno-tehnološkoj konferenciji “Sarajevo TechLab”, koja je organizana krajem prošlog tjedna u povodu Dana BH Telecoma.

”Prvog prosinca napravit ćemo prvi inicijalni korak prema izgradnji velike BH Telecom platforme. Osigurali smo inicijalni fond za sve inovacije i nove poslovne modele”, rekao je Sedin Kahriman, glavni direktor BH Telecoma.

Dodao da je uvjeren da će BH Telecom 2020. godine izgraditi BH Telecom startup platformu kao točku za nove poslovne inicijative, inovacije i poslovna rješenja.

Također, kroz prezentaciju digitalne agende BH Telecoma predstavljena je transformacija kompanije iz tradicionalnog CSP u Digital Service Providera. “Ova transformacija predstavlja tehnološku i organizacijsku transformaciju, transformaciju informacijskih tehnologija, implementaciju suvremenih tehnoloških rješenja i promjenu razmišljanja u poslovanju”, rekao je Kahriman.

Digitalna agenda BH Telecoma podrazumijeva tehnološki razvoj usmjeren prema omogućavanju ultrabrze komunikacije, neovisno o tehnologiji prijenosa, i virtualizaciju mrežnih funkcija s ciljem učinkovitog ustupanja resursa BH Telecoma partnerima i korisnicima, uz poštivanje svjetskih sigurnosnih normi i standarda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik