Zadovoljno trljaju ruke: Prihodi poznate kompanije porasli zbog "selfija" i smoga

Bez autora
Sep 18 2019

Smog, selfiji i život u gradovima jačaju potražnju za kozmetikom, rekao je Žan-Pol Agon, izvršni direktor najveće svetske kozmetičke kompanije L'oreal.Upravo su navedeni trendovi gigantu kozmetike pomogli u rastu prodaje od čak sedam odsto u prvoj polovini ove godine, a zabeležen je i skok prihoda od 12 odsto na otprilike 2,9 milijardi evra. Zagađenje u gradovima utiče na oštećenje kože i kose zbog čega kozmetičke kompanije zadovoljno trljaju ruke, budući da raste prodaja šampona, regeneratora, hidratantnih krema i sličnih artikala.

Zadovoljno trljaju ruke: Prihodi poznate kompanije porasli zbog "selfija" i smogaSmog, selfiji i život u gradovima jačaju potražnju za kozmetikom, rekao je Žan-Pol Agon, izvršni direktor najveće svetske kozmetičke kompanije L'oreal.

Upravo su navedeni trendovi gigantu kozmetike pomogli u rastu prodaje od čak sedam odsto u prvoj polovini ove godine, a zabeležen je i skok prihoda od 12 odsto na otprilike 2,9 milijardi evra.

Zagađenje u gradovima utiče na oštećenje kože i kose zbog čega kozmetičke kompanije zadovoljno trljaju ruke, budući da raste prodaja šampona, regeneratora, hidratantnih krema i sličnih artikala, prenosi novac.hr.

 Uz to, kako kaže Agon, život u gradu sa sobom donosi puno izlazaka i druženja što potrošače podstiče da koriste još više proizvoda za ulepšavanje.

Pritisak na mlade da budu što sličniji sebi na svojim ulepšanim fotografijama objavljenim na Instagramu i drugim društvenim mrežama poslednjih godina veoma pozitivno utiče na prodaju u kompaniji.

"Ako koristite filtere da bi izgledali bolje na internetu, morate nešto učiniti i u stvarnom životu da bi izgledali bolje. Stoga koristite više kozmetike, više šminke, vodite više računa o licu i koži", pojasnio je Agon.

L'Oreal u svojoj grupaciji ima i poznate brendove Lankome i Garnie, a upravo su zagađenje, digitalizacija i sve više društvenih događaja u svakodnevnom životu uticali na skok prodaje u kompanij.

U njihovu korist ide i rast urbane populacije, za koju se predviđa da će do 2030. prerasti pet milijardi. Agon je posle ovih izjava bio meta mnogih kritika od onih koji smatraju da su njegovi komentari neodgovorni i vrše pritisak na mlade.

Jedan od kritičara je i Bambos Haralabos, britanski političar koji kaže "Mislim da su komentari zastrašujući i neodgovorni. To je priznanje da su veoma srećni zbog činjenice da su mladi pod pritiskom da dobro izgledaju i da su spremni da to iskoriste kao marketinški trik za svoje proizvode", prenose britanski mediji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik