Svilajnac dobija Regionalni inovacioni startap centar

Bez autora
Sep 26 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović svečano je dodelio Ugovor o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu.Popović je na svečanosti, koju je organizovala ta lokalna samouprava, podsetio na to da su potencijale inženjera i tehničkih kadrova koje ova pomoravska opština ima prepoznale renomirane svetske kompanije, kakva je "Panasonik".

Svilajnac dobija Regionalni inovacioni startap centarMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović svečano je dodelio Ugovor o dodeli sredstava za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu.

Popović je na svečanosti, koju je organizovala ta lokalna samouprava, podsetio na to da su potencijale inženjera i tehničkih kadrova koje ova pomoravska opština ima prepoznale renomirane svetske kompanije, kakva je "Panasonik".

On je dodao da se u ovom delu Srbije očekuju nove investicije, što otvaranje startap centra u Svilajncu čini još značajnijim, uz napomenu da je trend u svetu da velike kompanije ostvaruju saradnju sa malim startap kompanijama koje niču upravo u ovakvim regionalnim centrima.

Želimo da se svi oni koji završe tehničke fakultete vrate u svoja mesta i odatle, kroz inovacione startap centre, otpočnu svoj biznis, rekao je Popović.

Ministar je naglasio da će budućim tehnološkim preduzetnicima, inovatorima i mladim startap kompanijama, pored podrške Vlade i lokalne samouprave, u okviru regionalnih inovacionih startap centara, biti omogućena puna mentorska podrška za izlazak na tržište.

Svi oni koji žele da se bave inovacijama, kako je istakao, dobijaće edukaciju od najboljih srpskih i evropskih stručnjaka o tome kako da svoj inovacioni proizvod ili uslugu dovedu od ideje do realizacije.

Isto tako moći će i da se umreže sa drugim startap centrima u Srbiji i da razmenjuju znanja i iskustva na efikasan način putem video-konferencijske veze, naglasio je Popović.

Predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović iskazao je  potrebu lokalne samouprave za mladim ljudima koji imaju inovativne ideje, kao i nameru opštinskog rukovodstva da takve potencijale zadrži u Svilajncu.

Osnivanje Regionalnog inovacionog startap centra u Svilajncu je šansa da zadržimo mlade kako bi svojim inovacionim idejama i preduzetničkim inicijativama doprineli razvoju Svilajnca, ali i Srbije, zaključio je Milanović.

Opštini Svilajnac i Udruženju građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub iz Beograda dodeljena su sredstva u iznosu od 46 milona dinara za otvaranje Regionalnog inovacionog startap centra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik