U tijeku prijenos dionica Mercatora na Fortenova Grupu

Bez autora
Oct 06 2019

Procedura prijenosa dionica Mercatora u Fortenova Grupu je u toku. Fortenova grupa je dioničarsko društvo koje je naslijedilo poslovanje Agrokora u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji. Fortenova grupa je krajem kolovoza 2019. godine Evropskoj komisiji, regulatoru za zaštitu tržišnog udjela na nivou EU, podnijela prijavu namjere koncentracije Mercatora za Sloveniju i Hrvatsku. Po provođenju svih formalnih procedura, Mercator će biti prenesen na Fortenova grupu te će u njenom sistemu nastaviti svoje redovno poslovanje. Dok se ne riješe pravni i regulatorni preduslovi prijenosa imovine Mercatora s Agrokora na Fortenova grupu, Agrokor je na tržištu Bosne i Hercegovine prisutan kroz dva maloprodajna brenda - Konzum i Mercator.

U tijeku prijenos dionica Mercatora na Fortenova GrupuProcedura prijenosa dionica Mercatora u Fortenova Grupu je u toku, ekskluzivno saznaje Klix.ba.

Fortenova grupa je dioničarsko društvo koje je naslijedilo poslovanje Agrokora u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kao i Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Fortenova grupa je krajem  kolovoza 2019. godine Evropskoj komisiji, regulatoru za zaštitu tržišnog udjela na nivou EU, podnijela prijavu namjere koncentracije Mercatora za Sloveniju i Hrvatsku. Po provođenju svih formalnih procedura, Mercator će biti prenesen na Fortenova grupu te će u njenom sistemu nastaviti svoje redovno poslovanje.

Dok se ne riješe pravni i regulatorni preduslovi prijenosa imovine Mercatora s Agrokora na Fortenova grupu, Agrokor je na tržištu Bosne i Hercegovine prisutan kroz dva maloprodajna brenda - Konzum i Mercator.

"Njihovo poslovanje se uspješno razvija, a obje kompanije imaju uzlazne rezultate poslovanja", rekli su iz Fortenova grupe za Klix.ba.

Budući trgovački centri u vlasništvu Fortenova grupe u BiH bi mogli nastaviti poslovanje pod brendom Mercatora, iako postoji i opcija da brend Konzuma zamijeni natpise Mercatora na objektima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik