Skoro 90 posto Coca-Colinih proizvoda na bh. tržištu proizvodi se u Bosni i Hercegovini

Bez autora
Nov 12 2019

Uz obilježavanje pet desetljeća od početka distribucije "Coca-Colinih" proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, javnosti je predstavljen izvještaj o održivom poslovanju "Coca-Cole HBC B-H" Sarajevo u 2018. godini. Drugi po redu lokalni izvještaj prezentira zajedničke uspjehe "Coca-Cole" i bh. društva u području održivosti, a odnosi se na dostignuća iz upravljanja energetskim resursima, vodom i recikliranjem otpada, podršku projektima u zajednici, brigu za okoliš, brigu za potrošače i kupce, te angažiranost i obuku zaposlenika.

Skoro 90 posto Coca-Colinih proizvoda na bh. tržištu proizvodi se u Bosni i HercegoviniUz obilježavanje pet desetljeća od početka distribucije ''Coca-Colinih'' proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine, javnosti je predstavljen izvještaj o održivom poslovanju ''Coca-Cole HBC B-H'' Sarajevo u 2018. godini.

Drugi po redu lokalni izvještaj prezentira zajedničke uspjehe ''Coca-Cole'' i bh. društva u području održivosti, a odnosi se na dostignuća iz upravljanja energetskim resursima, vodom i recikliranjem otpada, podršku projektima u zajednici, brigu za okoliš, brigu za potrošače i kupce, te angažiranost i obuku zaposlenika.

Od ukupno 120 miliona litara bezalkoholnih pića koje ''Coca-Cola HBC B-H'' uvozi ili proizvodi za domaće tržište, 89 posto proizvodi se u Bosni i Hercegovini, a 68 posto ukupne nabavke (po troškovima) u 2018. godini otišlo je domaćim dobavljačima.

Kroz ispunjenje ciljeva održivog poslovanja ''Coca-Cola HBC B-H'' nastoji neprekidno smanjivati direktan utjecaj na okoliš koji ostvaruje vlastitim aktivnostima, a i indirektni utjecaj koji se ostvaruje aktivnostima dobavljača i poslovnih partnera.

Tako se količina otpada smanjila za 55 posto od 2010., od iste godine je smanjena i potrošnja vode za 52 posto, a više od 95 posto otpada reciklirano je u 2018. godini. Ukupna količina ispuštene pročišćene vode smanjena je za 17,5 posto od 2014. godine.

''Coca-Cola HBC B-H'' Sarajevo posebno je ponosna na činjenicu da je dvije godine unaprijed ispunila jedan od ciljeva održivog poslovanja grupe za 2025. godinu: od 2018. više od 50 posto frižidera na domaćem tržištu su energetski učinkoviti rashladni uređaji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik