Konačno prvi letovi iz Kraljeva: Poznata i cena karte do Beča

Bez autora
Nov 13 2019

Pet meseci posle otvaranja, s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva poleteće prvi komercijalni avioni. Po tri leta do Beča od decembra, a do Soluna od marta naredne godine subvencionisaće država, a operater "Aerodromi Srbije", intenzivno pregovara s avio-kompanijama o uvođenju linija za Istanbul i neki od aerodroma u Nemačkoj. Zoran Ilić, zamenik resornog ministra, zadužen za avio-saobraćaj rekao je tokom javne rasprave o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju u Kraljevu da samo sa aerodroma u Beogradu i Nišu poleće više desetina aviokompanija i to do skoro 100 destinacija u oko 40 država. Kako je najavio Ilić, za koji dan znaće se koja će aviokompanija poleteti sa kraljevačkog aerodroma do Beča, prve nedelje u decembru.

Konačno prvi letovi iz Kraljeva: Poznata i cena karte do BečaPet meseci posle otvaranja, s Aerodroma "Morava" kod Kraljeva poleteće prvi komercijalni avioni.

Po tri leta do Beča od decembra, a do Soluna od marta naredne godine subvencionisaće država, a operater "Aerodromi Srbije", intenzivno pregovara s avio-kompanijama o uvođenju linija za Istanbul i neki od aerodroma u Nemačkoj.

Zoran Ilić, zamenik resornog ministra, zadužen za avio-saobraćaj rekao je tokom javne rasprave o izmenama i dopunama Zakona o vazdušnom saobraćaju u Kraljevu da samo sa aerodroma u Beogradu i Nišu poleće više desetina aviokompanija i to do skoro 100 destinacija u oko 40 država. 

Kako je najavio Ilić, za koji dan znaće se koja će aviokompanija poleteti sa kraljevačkog aerodroma do Beča, prve nedelje u decembru.

- Naravno da očekujemo da će se javiti "Vizer" i možda "Er Srbija". Verujem da bi "Er Srbija" i trebalo da bude najzainteresovanija s obzirom na to da Kraljevo nije daleko od Beograda i da im je možda lakše da se ovde baziraju, međutim nemam informaciju da su preuzeli dokumentaciju. Motiv kompanije koja dobije posao jeste da ima što više putnika, a to će ostvariti samo ukoliko bude imala niske cene karata. Ne očekujem da će cena karte na liniji koju smo pomenuli biti viša od deset do dvanaest hiljada dinara i to povratne - kaže Zoran Ilić, zamenik u resornom ministarstvu za avio saobraćaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik