Radovi na Turskom toku u Srbiji u završnici - dnevno se postavi 1,5 km gasovoda

Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiji stigla je granice između Srbije i Mađarske. U toku su radovi u Opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića na postavljanju cevi. Reč je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i ukoliko sve bude teklo po planu planirani radovi za priključak na ruski gasovod "Turski tok" biti završeni kako je najavljivano – do kraja ove godine. Radnici srpsko-ruskog preduzeća "Gastrans" rade užurbano i koriste lepo vreme kako bi oko poslednjih 10 kilometara postavljanja magistralnog gasovoda koji treba da bude priključen na "Turski tok" od granice Bugarske pa do Mađarske završili u planiranom roku.

Radovi na Turskom toku u Srbiji u završnici - dnevno se postavi 1,5 km gasovodaIzgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiji stigla je granice između Srbije i Mađarske. U toku su radovi u Opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića na postavljanju cevi.

Reč je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i ukoliko sve bude teklo po planu planirani radovi za priključak na ruski gasovod "Turski tok" biti završeni kako je najavljivano – do kraja ove godine.

Radnici srpsko-ruskog preduzeća "Gastrans" rade užurbano i koriste lepo vreme kako bi oko poslednjih 10 kilometara postavljanja magistralnog gasovoda koji treba da bude priključen na "Turski tok" od granice Bugarske pa do Mađarske završili u planiranom roku.

"Ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdevanju gasom ne samo Srbije nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za republiku Mađarsku, a verovatno za Austriju i Nemačku. Ovo će sigurno u materijalnom smisli biti dobra prihodovna strana" , kaže Miloš Kravić, predsednik SO Kanjiža.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji. Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda. Radovi su započeti krajem aprila i veliki je broj domaćih kompanija angažovan. Gradnja ne remeti život lokalnog stanovništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik