Osnaživanje žena u šest općina FBiH

Bez autora
Nov 20 2019

Gender centar FBiH i Udruženje poslovnih žena u BiH u utorak su u Sarajevu potpisali ugovor o dodjeli sredstava iz FIGAP II Programa za provedbu projekta "Osnažene žene za snažne zajednice - Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH".Ugovor su potpisale direktorica Gender Centra Federacije BiH Ana Vuković i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević. Kako je ovom prilikom istakla Zubčević riječ je o projektu koji će Udruženje poslovnih žena u BiH realizirati u šest općina Federacije BiH, u partnerstvu s lokalnom upravom.

Osnaživanje žena u šest općina FBiHGender centar FBiH i Udruženje poslovnih žena u BiH u utorak su u Sarajevu potpisali ugovor o dodjeli sredstava iz FIGAP II Programa za provedbu projekta "Osnažene žene za snažne zajednice - Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH".

Ugovor su potpisale direktorica Gender Centra Federacije BiH Ana Vuković i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević.

Kako je ovom prilikom istakla Zubčević riječ je o projektu koji će Udruženje poslovnih žena u BiH realizirati u šest općina Federacije BiH, u partnerstvu s lokalnom upravom.

- Udruženje će u okviru ovog projekta nastojati informirati žene u ovim lokalnim zajednicama o svim potencijalnim projektima na koje mogu aplicirati, pomoći ćemo im u pisanju projekata, napravićemo savjetodavne klubove i u saradnji sa lokalnim zajednicama osigurati sistemsku podrške razvoju poduzetništva žena, koja će rezultirati rastu broja poduzetnica i poslovnih subjekata koje one pokreću i vode, istakla je Zubčević.

Direktorica Gender Centra FBiH naglasila je da Gender Centar već dugo radi na ekonomskom osnaživanju žena i u saradnji s drugim institucijama, a najbolji pokazatelj je Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta koje niz godina izdvaja sredstva za žene koje pokreću biznise.

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić naglasio je ovom prilikom kako je ministarstvo na čijem je čelu prepoznalo potrebu za dodatnu podršku poduzetnicama i da im je obezbijeđen preferencijalni tretman u svim projektima u kojim dodjeljuju subvencije ili kreditna sredstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik