Osigurava se kapital za proizvodnju u Uljaniku

Bez autora
Dec 17 2019

Odluka o oživljavanju proizvodnje u pulskom brodogradilištu odgađa se za mjesec dana, do 22. siječnja, za kada je država kao najveći vjerovnik u stečajnom postupku Uljanika d.d. zatražila novi termin za održavanje skupštine. U kratkom obrazloženju odgoda se traži stoga što državna tijela još uvijek “rade na izradi sveobuhvatnog izviješća za Vladu RH o svemu što je do sada učinjeno glede Uljanik grupe kao i glede plana narednih aktivnosti radi nastavka proizvodnje na lokaciji Pula, a što je sve u svezi s prijedlozima odluka stečajne upraviteljice za zakazanu skupštinu”. Odgoda je podgrijala već pristune informacije u Puli o navodnoj slaboj suradnji stečajnih upravitelja uljanikovih tvrtki, što svi uključeni u proces demantiraju, no, izvori bliski Vladi tvrde da je posrijedi puno ozbiljniji razlog.

Osigurava se kapital za proizvodnju u UljanikuOdluka o oživljavanju proizvodnje u pulskom brodogradilištu odgađa se za mjesec dana, do 22. siječnja, za kada je država kao najveći vjerovnik u stečajnom postupku Uljanika d.d. zatražila novi termin za održavanje skupštine.

U kratkom obrazloženju odgoda se traži stoga što državna tijela još uvijek “rade na izradi sveobuhvatnog izviješća za Vladu RH o svemu što je do sada učinjeno glede Uljanik grupe kao i glede plana narednih aktivnosti radi nastavka proizvodnje na lokaciji Pula, a što je sve u svezi s prijedlozima odluka stečajne upraviteljice za zakazanu skupštinu”.

Odgoda je podgrijala već pristune informacije u Puli o navodnoj slaboj suradnji stečajnih upravitelja uljanikovih tvrtki, što svi uključeni u proces demantiraju, no, izvori bliski Vladi tvrde da je posrijedi puno ozbiljniji razlog.

Slijedi, naime, priprema oko osiguranja financijske sposobnosti Uljanikove tvrtke kćeri na koju stečajna upraviteljica Uljanika d.d. Marija Ružić predlaže prijenos koncesije, te nastavak poslovanja.

Tvrtka Uljanik brodogradnja 1856 dosad je bila neakitivna, a za njezino aktiviranje potreban je kapital. Hoće li ga osigurati samo država ili se pojavio neki zainteresirani ulagač, zasad nema informacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik