Obazrivo ako izdajete stan preko „Bukinga” – strani turisti varaju sa karticama

Bez autora
Dec 18 2019

Česta je vest kako turisti odu na putovanje i tamo budu prevareni od hotela ili agencije, ali sve češće imamo primer kako su turisti ti koji čine prevare zbog kojih su mnogobrojne agencije oštećene. Samo jedna agencija u Srbiji je zbog prevara turista pretrpela štetu od 8.500 evra u poslednjih nekoliko meseci, a navodno su Turci i Arapi ti koji čine najveći broj onih koji „domišljato” dolaze do besplatnog noćenja. Ovaj vid prevare prati sajt „Buking”, jer turisti plate smeštaj karticom, a potom odu u najbližu banku i prijave krađu, nakon koje im novac ipak ostane na računu.

Obazrivo ako izdajete stan preko „Bukinga” – strani turisti varaju sa karticamaČesta je vest kako turisti odu na putovanje i tamo budu prevareni od hotela ili agencije, ali sve češće imamo primer kako su turisti ti koji čine prevare zbog kojih su mnogobrojne agencije oštećene, prenosi B92.

Samo jedna agencija u Srbiji je zbog prevara turista pretrpela štetu od 8.500 evra u poslednjih nekoliko meseci, a navodno su Turci i Arapi ti koji čine najveći broj onih koji „domišljato” dolaze do besplatnog noćenja.

Ovaj vid prevare prati sajt „Buking”, jer turisti plate smeštaj karticom, a potom odu u najbližu banku i prijave krađu, nakon koje im novac ipak ostane na računu.

Više o ovoj aferi za TV Prvu govorio je direktor „Jute” Aleksandar Seničić.

Na pitanje odakle dolaze turisti koji su skloni ovakvim prevarama, on za ovu televiziju odgovara da su to ljudi najčešće s područja zapadne Evrope, ali da se kartice izdaju i u Bugarskoj, Rumuniji, Litvaniji i Letoniji.

„Veoma je teško naplatiti novac od takvih prevara”, navodi Seničić, dodajući da vas banka u slučaju takve prevare savetuj da podnesete prijavu protiv N.N. lica i da na taj način pokušate da ostvarite svoju zaradu.

„Najbolje bi bilo da se naplata vrši putem bankarskog transfera i da taj novac dođe pre nego kartica, a da kartica posluži kao neka vrsta garancije. Najpouzdaniji način je naplata putem 'Pej-pala', ili sličnog tipa bankarske usluge, gde ćete imati potpunu sigurnost bankarske transakcije”, objasnio je Seničić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik