Radite u hotelu Hilton u SAD, a iz Srbije? Sada i to može

Bez autora
Dec 25 2019

Hotelijerska kompanija Hilton najavila je otvaranje čak 700 novih radnih mesta s punim radnim vremenom - od kuće. Ovim potezom "značajno proširuju svoj program karijere na daljinu i fleksibilne mogućnosti rada" širom Sjedinjenih Američkih Država, ali i šire. Ovo su radna mesta formalno u SAD, ali s modernim tehnologijama i mogućnostima koje nude, mogla bi se danas realizovati iz bio kog mesta u svetu, pa i iz Srbije. Nova radna mesta kod kuće otvaraju se u sklopu tima Hilton Rezervacije i brige o kupcima. Radnici koji će raditi iz svojih domova imaju jednaka prava kao ostali zaposleni, uključujući mogućnosti za napredovanje u karijeri.

Radite u hotelu Hilton u SAD, a iz Srbije? Sada i to možeHotelijerska kompanija Hilton najavila je otvaranje čak 700 novih radnih mesta s punim radnim vremenom - od kuće.

Ovim potezom "značajno proširuju svoj program karijere na daljinu i fleksibilne mogućnosti rada" širom Sjedinjenih Američkih Država, ali i šire.

Ovo su radna mesta formalno u SAD, ali s modernim tehnologijama i mogućnostima koje nude, mogla bi se danas realizovati iz bio kog mesta u svetu, pa i iz Srbije.

Nova radna mesta kod kuće otvaraju se u sklopu tima Hilton Rezervacije i brige o kupcima (HRCH).

Radnici koji će raditi iz svojih domova imaju jednaka prava kao ostali zaposleni, uključujući mogućnosti za napredovanje u karijeri, piše zagrebački Poslovni dnevnik.

Pojedine evropske zemlje poznaju i druge oblike fleksibilnosti kao što su radno vreme koje bi uzimalo u obzir detetov boravak u školi, vrtiću, rad u vreme kada nisu školski praznici, radno vreme koje bi zahtevalo rad u vreme kada je špic rada u pojedinoj delatnosti (hoteli i vreme obroka za goste…), rad u vreme koje je radnik prijavio kada je na arspolaganju da radi...

Ujedno, plata radnika koji radi na izdvojenom mestu rada ne sme biti utvrđena u manjem iznosu od plate radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima.

Poslodavac je usto dužan da osigura radniku sigurne uslove rada, a radnik je dužan pridržavati se svih sigurnosnih i zdravstvenih mera u skladu s posebnim zakonima i drugim propisima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik