Unajmljivanje Djeda Mraza do 150 KM

Bez autora
Dec 30 2019

Vrijeme novogodišnjih praznika poseban je period koji unosi radost u domove, a najvažniji dio proslave, makar po mišljenju najmlađih, jeste prisustvo Djeda Mraza. Veseli djedica karakterističnog izgleda i osmijeha omiljena je tradicija zimskih praznika, posebno mališanima, jer im donosi poklone. Brojni roditelji u RS svoju djecu razveseljavaju upravo na ovaj način, unajmljujući Djeda Mraza, a ove godine za to će morati da izdvoje od 10 do 20 KM. Ako preduzeće ili firma žele da unajme veselog djedicu da uruči darove djeci njihovih zaposlenika, za to će morati da izdvoje od 100 do 150 KM. Posao Djeda Mraza, prema riječima onih koji se ovim profesionalno bave, jeste da se sa najmlađima fotografiše, razgovara i uruči im paketiće.

Unajmljivanje Djeda Mraza do 150 KMVrijeme novogodišnjih praznika poseban je period koji unosi radost u domove, a najvažniji dio proslave, makar po mišljenju najmlađih, jeste prisustvo Djeda Mraza.

Veseli djedica karakterističnog izgleda i osmijeha omiljena je tradicija zimskih praznika, posebno mališanima, jer im donosi poklone.

Brojni roditelji u RS svoju djecu razveseljavaju upravo na ovaj način, unajmljujući Djeda Mraza, a ove godine za to će morati da izdvoje od 10 do 20 KM.

Ako preduzeće ili firma žele da unajme veselog djedicu da uruči darove djeci njihovih zaposlenika, za to će morati da izdvoje od 100 do 150 KM.

Posao Djeda Mraza, prema riječima onih koji se ovim profesionalno bave, jeste da se sa najmlađima fotografiše, razgovara i uruči im paketiće.

Dalibor Gligorić, vlasnik Pozorištanca “Puž” u Banjaluci, kaže da već dvije decenije u zimskom periodu postaje Djed Mraz i unosi radost, kako u privatne domove, tako i na uručivanju paketića koje organizuju firme.

“Ove godine naše pozorištance slavi 20 godina postojanja. Cijene unajmljivanja Djeda Mraza su ostale iste kao i prethodnih godina i kreću se od 15 do 20 KM ukoliko idemo u privatne domove”, kazao je Gligorić. Dodao je da je cijena nešto viša ako se za djecu priređuje predstava te tada iznosi od 100 do 150 KM.

Istakao je da se u kućnim posjetama Djed Mraz druži sa djecom, pjeva im pjesmice i priča priče, potom podijeli paketiće i fotografiše se.

“Kada su u pitanju firme, tada imamo predstave za djecu sa tri glumca. Djeca se i tu fotografišu sa Djedom Mrazom, uručimo im paketiće te postoji mogućnost izrade kalendara”, objasnio je Gligorić.

Dodaje da ih najčešće unajmljuju iste firme nekoliko godina zaredom te da je već do sada oko 20 firmi rezervisalo njihovog Djeda Mraza.

Bijeljinac koji radi kao Djed Mraz kaže da roditelji i firme u ovom gradu ove godine pokazuju manje interesovanje za unajmljivanje.

“Ljudi vole kada vide Djeda Mraza i djeca se vesele, ali eto, ove godine sam imao svega desetak odlazak u domove, možda je razlog lošije ekonomsko stanje”, rekao je ovaj Bijeljinac.

Dodaje da ni cijena nije visoka te da dolazak u privatne domove naplaćuje 10 KM.

“Nastup, kada me firma unajmi, naplaćujem jednu KM po djetetu. Znači 100 djece 100 KM, 20 djece 20 KM”, objasnio je ovaj Bijeljinac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik