Železnička stanica Užice prva u Srbiji sa dečjom igraonicom

Bez autora
Jan 08 2020

Železnička stanica Užice prva je železnička stanica u Srbiji u kojoj je „Infrastruktura železnice Srbije“ napravila igraonicu za decu.



Na inicijativu potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović, da se u okviru projekata sveobuhvatne modernizacije i rekonstrukcije železnice u Srbiji više pažnje treba da posveti i najmladjim putnicima, "Infrastruktura železnice Srbije" odlučila je da se prva igraonica za decu napravi upravo u železničkoj stanici Užice.

U okviru rekonstrukcije železničke stanice Užice, opremljen je i kutak za najmladje, u kojem su, pored novogodišnje jelke, i klackalica, tobogan, ljuljaška i koš, a pod igraonice je prekriven zaštitnim tepihom, navedeno je u saopštenju. Na ovaj način, najmladji putnici u Užicu dobili su svoj kutak, u kojem će moći da provedu lepe i prijatne trenutke u železničkoj stanici.

U rekonstrukciju železničke stanice Užice uloženo je 35 miliona dinara, a sanirani su fasada i krov, ponovo rade pokretne stepenice, zamenjeni su prozori i vrata i izvršena kompletna rekonstrukcija svih instalacija u ovom objektu, što na ovakav način od izgradnje barske pruge pre skoro pet decenija nije uradjeno.

„Infrastruktura železnice Srbije“ nastaviće sa akcijom postavljanja igraonica u železničkim stanicama i u 2020. godini, u skladu sa mogućnostima i gde uslovi to budu omogućavali.

Železnička stanica Užice nalazi se na barskoj pruzi. Reč je o prostranom železničkom objektu, sa velikim brojem putnika, koji nakon rekonstrukcije dobija novi sjaj, što je sve doprinelo da prvi put mališani dobiju svoj kutak upravo u ovoj stanici.

Imajući u vidu da je „Infrastruktura železnice Srbije“ za dve godine rekonstruisala stotinak staničnih zgrada, a da će se ova aktivnost nastaviti i u narednoj godini, sigurno je da Užice neće ostati i jedina stanica sa igraonicom za decu.

„Infrastruktura železnice Srbije“, pored rekonstrukcije i modernizacije železničke infrastrukture, i na ovaj način doprinosi novom i lepšem izgledu železnice, poboljšava njen ugled, vraća poverenje u javnosti i putnicima omogućava lepše i prijatnije putovanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik