Brodosplit Fincantieriju isporučio transportere i sekcije za kruzer

Bez autora
Jan 14 2020

Brodosplit je najvećem talijanskom Fincantierijevom brodogradilištu isporučio tri linije samohodnih modularnih transportera i dvije mega sekcije za putnički kruzer koji se gradi u Monfalconeu, priopćili su danas iz Brodosplita.

Riječ je o sekcijama centralnog i pramčanog dijela brodskog trupa, teškima više od 900 tona. Čelične sekcije opremljene su cjevovodima, vertikalnim komunikacijama, strojevima i uređajima, elementima veza i sidrenja, prolazima za energetiku i automatiku, grotlima i bokaportama.

Ukrcaj su obavili Brodosplitovi transporti i plovne dizalice koji su se specijalizirali za takvu vrstu transporta i manipulacija sa ekstremno teškim teretima na kopnu i na moru.

Predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak je istaknuo kako DIV grupa ima jedan od najvećih inženjerskih potencijala u Hrvatskoj, više od 350 inženjera koji su, kako je rekao, generator razvoja.

"Brodovi koje mi gradimo prepoznatljiv su hrvatski proizvod, usudio bih se reći i jedini koji je vidljiv i prepoznatljiv globalno, a isporuka je nastavak višegodinje suradnje s jednom od najvećih brodograđevnih grupacija u svijetu", kazao je Debeljak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik