Mogućnost elektronskog plaćanja prekršajnih kazni

Bez autora
Jan 19 2020

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, zajedno sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uspostavilo sistem koji omogućava plaćanje prekršajnih kazni, koje se nalaze u Registru neplaćenih kazni i drugih novčanih iznosa, elektronskim putem, odnosno preko interneta.Građanima, pravnim licima, ali i stranim fizičkim licima omogućeno je plaćanje platnim ili kreditnim karticama sa portala Ministarstva pravde - Registra neplaćenih kazni ili državnog sistema za e-Plaćanje, kojim upravlja Kancelarija za IT i eUpravu. Ovaj sistem omogućava jednostavan način izmirenja obaveze, bez odlaska u banku ili poštu, a može se izvršiti sa mobilnog telefona ili računara.

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, zajedno sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uspostavilo sistem koji omogućava plaćanje prekršajnih kazni, koje se nalaze u Registru neplaćenih kazni i drugih novčanih iznosa, elektronskim putem, odnosno preko interneta.

Građanima, pravnim licima, ali i stranim fizičkim licima omogućeno je plaćanje platnim ili kreditnim karticama sa portala Ministarstva pravde - Registra neplaćenih kazni ili državnog sistema za e-Plaćanje, kojim upravlja Kancelarija za IT i eUpravu.

Ovaj sistem omogućava jednostavan način izmirenja obaveze, bez odlaska u banku ili poštu, a može se izvršiti sa mobilnog telefona ili računara.

Informacije o realizaciji transakcije su odmah dostupne, tako da nije potrebno dodatno dokazivanje u smislu dostavljanja bilo kakvog dokaza u papiru o izvršenoj uplati nadležnom prekršajnom sudu.

Prilikom procesa elektronskog plaćanja takođe se naplaćuje provizija, koja je jasno iskazana, i koju propisuje banka preko koje se ono vrši.

O zaštiti podataka platne kartice brine softver banke, koja mora da poštuje striktne propise u vezi sa zaštitom podataka svojih klijenata, uz istovremeno poštovanje pravila organizacija, kao što su „Viza“ ili „Master kard“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik