Ugovor o proširenju proizvodnje u kompaniji Tigar

Bez autora
Sep 14 2010

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je danas u Pirotu sa predstavnicima kompanije Tigar Ugovor o proširenju proizvodnje vredan 16 miliona evra kojim će 220 novih radnika dobiti posao. Okvirni datum realizacije investicionog projekta je januar 2012. Automobilske gume čine jedan od pet najvažnijih izvoznih proizvoda Srbije, pa je Ministarstvo ekonomije podržalo ovaj projekat sa 4.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Ova investicija je važna, jer je reč o gotovom proizvodu. U ovoj godini očekuje se 200 miliona evra deviznog priliva od izvoza guma, a za samo 7 meseci 2010. godine zabeležen je izvoz guma iz Srbije u vrednosti od 125 miliona evra. Oko dva miliona Evropljana svake godine kupuje gume sa brendom Tigar. Tigar će realizacijom novog projekta povećati proizvodnju za 30 posto. Sa novih 220 radnika, u Tigru će biti zaposleno više od 2.300 ljudi, nova investicija radnicima će doneti i veće plate.

Ugovor o proširenju proizvodnje u kompaniji TigarPotpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić potpisao je danas u Pirotu sa predstavnicima kompanije Tigar Ugovor o proširenju proizvodnje vredan 16 miliona evra kojim će 220 novih radnika dobiti posao.

Okvirni datum realizacije investicionog projekta je januar 2012.

Automobilske gume čine jedan od pet najvažnijih izvoznih proizvoda Srbije, pa je Ministarstvo ekonomije podržalo ovaj projekat sa 4.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Ova investicija je važna, jer je reč o gotovom proizvodu.

U ovoj godini očekuje se 200 miliona evra deviznog priliva od izvoza guma, a za samo 7 meseci 2010. godine zabeležen je izvoz guma iz Srbije u vrednosti od 125 miliona evra.
 
Oko dva miliona Evropljana svake godine kupuje gume sa brendom Tigar. Tigar će realizacijom novog projekta povećati proizvodnju za 30 posto.
 
Sa novih 220 radnika, u Tigru će biti zaposleno više od 2.300 ljudi, nova investicija radnicima će doneti i veće plate.
 
“Tigar Tyres” trenutno u Pirotu zapošljava 2.100 radnika. Proizvodnja guma u ovoj godini iznosiće ukupno 6,5 miliona jedinica, dok je za 2012. godinu planirana količina od 8 miliona guma. Novom investicijom preduzeće “Tigar Tyres” planira očuvanje liderske pozicije na tržištu Srbije i povećanje svog tržišnog udela na evropskom tržištu.
 
Glavna izvozna tržišta su zemlje Evropske unije, odnosno Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Italija, Španija i dr., zatim istočna i jugoistočna Evropa i zemlje Bliskog Istoka.
 
Osnovna delatnost preduzeća “Tigar Tyres” je proizvodnja spoljnih putničkih i poluteretnih guma za automobile i lake kamione, spoljnih skuter guma i raznih unutrašnjih guma.
 
“Tigar Tyres” je danas samo jedna od prozivodnih kompanija unutar matične multinacionalne kompanije Michelin koja u svom sastavu ima više od 105 proizvodnih fabrika po celom svetu, komercijalno prisustvo u više od 170 zemalja sveta i plantaže kaučuka u Brazilu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik