APR primila 10.300 prijava za prevođenje u Registar sporta

Bez autora
Apr 25 2012

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da je 12. aprila istekao rok za predaju prijava za preregistraciju sportskih udruženja, društava i saveza u oblasti sporta i da sve sportske organizacije koje nisu izvršile svoju zakonsku obavezu u tom roku po sili zakona gube svojstvo pravnog lica.APR je u zakonskom roku primila 10.100 prijava za prevođenje postojećih sportskih organizacija iz papirne evidencije u elektronski Registar sporta, dok je do 24. aprila primljeno više od 200 prijava za prevođenje.

APR primila 10.300 prijava za prevođenje u Registar sportaAgencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da je 12. aprila istekao rok za predaju prijava za preregistraciju sportskih udruženja, društava i saveza u oblasti sporta i da sve sportske organizacije koje nisu izvršile svoju zakonsku obavezu u tom roku po sili zakona gube svojstvo pravnog lica.

APR je u zakonskom roku primila 10.100 prijava za prevođenje postojećih sportskih organizacija iz papirne evidencije u elektronski Registar sporta, dok je do 24. aprila primljeno više od 200 prijava za prevođenje.

Osim za prevođenje, od 23. septembra 2011. godine APR-u je podneto i 768 prijava za osnivanje novih sportskih organizacija, u skladu sa novom procedurom propisanom Zakonom o sportu i Zakonom o postupku registracije u Agenciji za privredne registre.

U saopštenju se nadovi da je od Ministarstva omladine i sporta APR preuzela nadležnost za formiranje i vođenje jedinstvene elektronske baze podataka o svim sportskim udruženjima, društvima i savezima u oblasti sporta koji deluju na teritoriji Srbije.

Na taj način je do 24. aprila u novouspostavljeni Registar sporta već upisano 2.778 granskih sportskih saveza, sportskih društava i udruženja, stručnih sportskih udruženja i teritorijalnih sportskih saveza. Takođe, upisano je i 483 novih sportskih organizacija, obrisana su dva sportska udruženja, a trenutno se u APR-u vodi i postupak za registraciju Olimpijskog komiteta Srbije.

Svi registrovani podaci objavljeni su na internet strani APR i dostupni su zainteresovanim licima kroz pretragu podataka koja se može obaviti unosom dela imena ili matičnog broja organizacije, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik