Vojska Srbije vratila kasarnu Senti

Bez autora
May 03 2012

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac uručio je danas predsedniku Opštine Senta Aniki Širkovoj ključeve i Zapisnik o primopredaji dela kasarne “11. Novembar” izgrađene 1933. godine novcem grada Sente. Vraćanje kasarne je predviđeno ugovorom iz 1933. godine koji su potpisali ovaj grad i Vojska Kraljevine Jugoslavije. Tada je gradska vlast poklonila vojsci kasarnu, ali je ugovorom precizirano da će objekat biti vraćen gradu, bez naknade, ako vojska bude premeštena ili ako ne bude potrebe za kasarnom. Lokalna samouprava već ima ideju razvoja grada na tom prostoru koji predstavlja potencijal kako za projekte lokalne samouprave, tako i za rešavanje organizacionih pitanja Ministarstva odbrane. Ovo je samo jedan od vidova civilno-vojne saradnje, jer Srbija ima veliki broj kasarni koje nisu perspektivne, ali daju kapacitete za razvoj lokalnih samouprava i gradova.

Senti uručen Zapisnik o primopredaji dela kasarne “11. Novembar”Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Dragan Šutanovac uručio je danas predsedniku Opštine Senta Aniki Širkovoj ključeve i Zapisnik o primopredaji dela kasarne “11. Novembar” izgrađene 1933. godine novcem grada Sente.

Vraćanje kasarne je predviđeno ugovorom iz 1933. godine koji su potpisali ovaj grad i Vojska Kraljevine Jugoslavije. Tada je gradska vlast poklonila vojsci kasarnu, ali je ugovorom precizirano da će objekat biti vraćen gradu, bez naknade, ako vojska bude premeštena ili ako ne bude potrebe za kasarnom.

Ministar Šutanovac je saopštio da lokalna samouprava već ima ideju razvoja grada na tom prostoru koji predstavlja potencijal kako za projekte lokalne samouprave, tako i za rešavanje organizacionih pitanja Ministarstva odbrane. On je naglasio da je ovo samo jedan od vidova civilno-vojne saradnje, jer Srbija ima veliki broj kasarni koje nisu perspektivne, ali daju kapacitete za razvoj lokalnih samouprava i gradova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik