Jedna destinacija, četiri priče – Grad Valjevo

Bez autora
Nov 06 2012

Verovatno prvi put u ovakvom obliku, Valjevo je u svojoj turističkoj ponudi dobilo konkretan, ozbiljan i kompletan turistički proizvod pod nazivom “Jedna destinacija, četiri priče – Grad Valjevo“. Reč je o specijalno pripremljenim turističkim paketima namenjenim, za početak, domaćim turistima koji žele da otkriju nove krajeve svoje zemlje i upoznaju njene vrednosti. Četiri priče predstavljaju četiri tematske ponude. “Otkrij Valjevo!“ je prva i takozvana gradska priča gde turisti upoznaju kulturno-istorijske i ostale vrednosti Valjeva. “Istraži valjevski put vina!“ je priča o tri valjevske vinarije - “Gradina“ iz Mrčića, “Pusula“ iz Miličinice i “Jelić“ iz Bujačića. “Zakorači u milinu reke Gradac!“ je priča kroz koju ljubitelji prirode upoznaju sve lepote kanjona najčistije reke u Srbiji, a u priči “Udahni jedinstvene Divčibare!“ turistima se nudi aktivan odmor na valjevskim planinama.

Jedna destinacija, četiri priče – Grad ValjevoVerovatno prvi put u ovakvom obliku, Valjevo je u svojoj turističkoj ponudi dobilo konkretan, ozbiljan i kompletan turistički proizvod pod nazivom “Jedna destinacija, četiri priče – Grad Valjevo“.

Reč je o specijalno pripremljenim turističkim paketima namenjenim, za početak, domaćim turistima koji žele da otkriju nove krajeve svoje zemlje i upoznaju njene vrednosti.

Četiri priče predstavljaju četiri tematske ponude. “Otkrij Valjevo!“ je prva i takozvana gradska priča gde turisti upoznaju kulturno-istorijske i ostale vrednosti Valjeva. “Istraži valjevski put vina!“ je priča o tri valjevske vinarije - “Gradina“ iz Mrčića, “Pusula“ iz Miličinice i “Jelić“ iz Bujačića. “Zakorači u milinu reke Gradac!“ je priča kroz koju ljubitelji prirode upoznaju sve lepote kanjona najčistije reke u Srbiji, a u priči “Udahni jedinstvene Divčibare!“ turistima se nudi aktivan odmor na valjevskim planinama.

Cilj je da se u valjevski kraj direktnim predstavljanjem kompletnih turističkih proizvoda dovede što veći broj turističkih grupa i to ne samo na par sati, kako je to do sada bilo uobičajeno, već da grupe u valjevskom kraju provedu jedan ili nekoliko dana. Organizovani dolasci turista u valjevski kraj trebalo bi da podstaknu i iniciraju veću zainteresovanost i angažman lokalnih predstavnika turističke ponude ka obogaćivanju i unapređenju već postojećih resursa. Podizanje ekološke svesti i svesti o značaju očuvanja prirodnih i antropogenih turističkih resursa su samo neki od dodatnih ciljeva ovih ponuda.

U poseti valjevskom kraju može se, između ostalog, videti: najbolji muzej u Srbiji – Narodni muzej Valjevo, mesto gde se odigrala “Seča knezova“, najstarija građevina u Valjevu - Muselimov konak, stara orijentalna četvrt Tešnjar, selo u kome počivaju Desanka Maksimović i Nenadovići, manastir Lelić sa moštima Vladike Nikolaja. Takođe, posetioci mogu osetiti ukus valjevske šnicle i finih valjevskih vina, ali i da se upoznaju sa tradicijom proizvodnje piva u Valjevskoj pivari.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik