Geoloski zavod i Geološki institut potpisali sporazum o saradnji

Bez autora
Feb 26 2013

Direktor Geološkog zavoda Srbije prof. dr Dragoman Rabrenović potpisao je danas Sporazum o saradnji sa direktorom Geološkog instituta Hrvatske prof. dr Josipom Halamićem. Potpisivanju Sporazuma je ispred Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prisustvovao pomoćnik ministra Zoran Danilović, predstavnici Geološkog zavoda Srbije i direktor Geološkog zavoda Crne Gore prof. dr Branko Žutić. Cilj potpisivanja ovakvog jednog dokumenta predstavlja obostrani interes u ostvarivanju naučne i stručne saradnje i razmene iskustava u oblasti geoloških nauka. Značaj potpisivanja današnjeg Sporazuma o saradnji između dve državne institucije, ogleda se u uspostavljanju kvalitetnije saradnje u oblasti geologije, naročito značajne za Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Geoloski zavod i Geološki institut potpisali sporazum o saradnjiDirektor Geološkog zavoda Srbije prof. dr Dragoman Rabrenović potpisao je danas Sporazum o saradnji sa direktorom Geološkog instituta Hrvatske prof. dr Josipom Halamićem.

Potpisivanju Sporazuma je ispred Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prisustvovao pomoćnik ministra Zoran Danilović, predstavnici Geološkog zavoda Srbije i direktor Geološkog zavoda Crne Gore prof. dr Branko Žutić.

Cilj potpisivanja ovakvog jednog dokumenta predstavlja obostrani interes u ostvarivanju naučne i stručne saradnje i razmene iskustava u oblasti geoloških nauka.

Prisutne je u ime ministra, prof. dr Milana Bačevića, pozdravio pomoćnik ministra Zoran Danilović, istakavši da je ovo prvi Sporazum koji je potpisao Zavod i najavio u narednom periodu potpisivanje sličnih sporazuma sa Slovenijom, Finskom i Kinom.

Značaj potpisivanja današnjeg Sporazuma o saradnji između dve državne institucije, ogleda se u uspostavljanju kvalitetnije saradnje u oblasti geologije, naročito značajne za Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, rekao je Danilović.

Potreba saradnje na mnogim zajedničkim projektima, razmena iskustava, zaštita životne sredine, sve su ovo oblasti koje izrastaju iz potrebe regionalnog delovalja dve susedne zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik