“Prva petoletka” zaposlila mlade inženjere

Bez autora
Feb 28 2013

U toku meseca februara u kompaniju “Prva petoletka” primljeno je šest diplomiranih mašinskih inženjera, koji su se nalazili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Trsteniku. Novi inženjeri počeli su da rade u fabrikama PPT Cilindri, PPT Kočna tehnika, PPT Industrijska pneumatika i PPT Hidraulika. Na osnovu dogovora kompanije, NSZ i lokalne samouprave svi mladi diplomirani mašinski inženjeri sa teritorije Trstenika, koji su fakultet završili na državnom fakultetu, naći će posao u kompaniji. Ovog meseca primljeno je njih šest i na osnovu daljih potreba i zahteva fabrika, a na osnovu evidencije NSZ, sigurno je da će se u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem. “Prva petoletka” privodi kraju pregovore sa mnogim inostranim partnerima, tako da se očekuje proširenje poslova i novi stručnjci će sigurno biti potrebni.

“Prva petoletka” zaposlila mlade inženjereU toku meseca februara u kompaniju “Prva petoletka” primljeno je šest diplomiranih mašinskih inženjera, koji su se nalazili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Trsteniku.

Novi inženjeri počeli su da rade u fabrikama PPT Cilindri, PPT Kočna tehnika, PPT Industrijska pneumatika i PPT Hidraulika.

Na osnovu dogovora kompanije, NSZ i lokalne samouprave svi mladi diplomirani mašinski inženjeri sa teritorije Trstenika, koji su fakultet završili na državnom fakultetu, naći će posao u kompaniji. Ovog meseca primljeno je njih šest i na osnovu daljih potreba i zahteva fabrika, a na osnovu evidencije NSZ, sigurno je da će se u narednom periodu nastaviti sa zapošljavanjem.

Generalni direktor kompanije Ljubisav Panić izjavio je da se privode kraju pregovori sa mnogim inostranim partnerima, tako da očekuje proširenje poslova i novi stručnjci će sigurno biti potrebni.

Predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić zadovoljan je saradnjom sa NSZ i kompanijom i naglasio da to pravi primer saradnje jednog privrednog subjekta i NSZ. Ovo je takođe dobar pokazatelj da je saradnja lokalne samouprave i “Petoletke” na maksimalnom nivou i to je garant da postoji cilj, odnosno da kompanija stane na zdrave noge i nastavi da uspešno posluje kao veliki gigant.

Novi mašinski inženjeri zahvalni su na pruženoj prilici i mogućnosti da se zaposle u svom rodnom gradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik