Za male i srednje firme kredit 15 miliona evra

Bez autora
Feb 11 2014

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Prokredit banka potpisali su danas ugovor o kreditu od 15 miliona evra, namenjenih kreditiranju malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji. Zahvaljujući tom aranžmanu, Prokredit banka će domaćim privrednicima omogućiti da dođu do potrebnih dugoročnih sredstava, neophodnih za realizaciju planiranih investicija.Kao deo međunarodne ProCredit grupe, ProCredit banka je u svom poslovanju posvećena kreditiranju privrede i poljoprivredne proizvodnje, u čemu je jedna od vodećih banka na domaćem tržištu.

Za male i srednje firme kredit 15 miliona evraEvropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Prokredit banka potpisali su danas ugovor o kreditu od 15 miliona evra, namenjenih kreditiranju malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji.

Zahvaljujući tom aranžmanu, Prokredit banka će domaćim privrednicima omogućiti da dođu do potrebnih dugoročnih sredstava, neophodnih za realizaciju planiranih investicija. Kao deo međunarodne ProCredit grupe, ProCredit banka je u svom poslovanju posvećena kreditiranju privrede i poljoprivredne proizvodnje, u čemu je jedna od vodećih banka na domaćem tržištu.

EFSE ima za cilj podsticanje ekonomskog razvoja i prosperiteta u zemljama jugoistočne Evrope. On je fokusiran na podršku lokalnim finansijskim institucijama u jačanju njihovih kapaciteta kako bi se osiguralo odgovarajuće i održivo finansiranje.

Fond pruža dugoročno finansiranje, prvenstveno mikro i malim preduzećima ali i domaćinstvima u obliku kredita za poboljšanje uslova stanovanja koji se usmeravaju korisnicima kroz saradnju sa lokalnim finansijskim institucijama.

EFSE je osnovala Nemačka razvojna banke (KfW) 2005. i godine, za četiri donatorske inicijative to je prvi primer javno-privatnog partnerstva te vrste i prvi fond koji se bavi privlačenjem privatnih finansijskih sredstava za razvojne svrhe i kredite mikro i malim preduzećima u regionu.

Prokredit banka je do sada ukupno investirala više od tri milijarde evra u Srbiji. Odobreno je više od 375.000 kredita, od čega 80 odsto čine plasmani MSP, preduzetnicima i poljoprivrednicima, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik