Prihvaćen kredit za kabal Tivat - Pljevlja

Bez autora
Mar 09 2014

Vlada je danas prihvatila Ugovor o kreditu između Evropske banke za obnovu i razvoj i Crnogorskog elektroprenosnog sistema, za projekat postavljanja visokonaponskog kabla Tivat-Pljevlja. Vlada je, kako je navedeno u saopštenju nakon sjednice, prihvatila i Ugovor o garanciji za taj kreditni aranžman. Zakonom o budžetu za 2014. godinu predviđeno je izdavanje garancija u iznosu od 20 miliona eura. Postavljanjem kabla biće zatvoren krug snadbijevanja električnom energijom u crnogorskoj prenosnoj mreži, čime će ona postati znatno pouzdanija i jača, a istovremeno, smanjiće se potencijalni negativni uticaj susjednih elektrosistema, navedeno je u saopštenju.

Prihvaćen kredit za kabal Tivat - PljevljaVlada je danas prihvatila Ugovor o kreditu između Evropske banke za obnovu i razvoj i Crnogorskog elektroprenosnog sistema, za projekat postavljanja visokonaponskog kabla Tivat-Pljevlja.

Vlada je, kako je navedeno u saopštenju nakon sjednice, prihvatila i Ugovor o garanciji za taj kreditni aranžman.

''Zakonom o budžetu za 2014. godinu predviđeno je izdavanje garancija u iznosu od 20 miliona eura. Postavljanjem kabla biće zatvoren krug snadbijevanja električnom energijom u crnogorskoj prenosnoj mreži, čime će ona postati znatno pouzdanija i jača, a istovremeno, smanjiće se potencijalni negativni uticaj susjednih elektrosistema'', navedeno je u saopštenju.

Vlada je usvojila i Informaciju o aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje žičare Kotor-Lovćen-Cetinje.

Predviđeno je da se projekat realizuje po modelu privatno-javnog partnerstva, tačnije putem koncesije, a njegova vrijednost je procijenjena na 47 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik