Dogovor o zajedničkoj aplikaciji za IPA fondove

Bez autora
Mar 30 2014

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević posjetio Općinu Goražde gdje se sastao sa načelnikom ove općine Muhamedom Ramovićem. Ova posjeta je za cilj imala upoznavanje lokalnih zajednica i njihovim privrednim potencijalima, a razgovorano je o mogućoj zajedničkoj saradnji između ova dva grada.Posebna pažnja tokom posjete posvećena je o mogućnostima saradnje na polju privrede, jer je Goražde pozitivan primjer održivog ekonomskog razvoja i stvaranja povoljnog ambijenta za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta. Glavna tema razgovora bila je zajedničko apliciranje projekata za sredstva iz IPA fondova.

Dogovor o zajedničkoj aplikaciji za IPA fondoveGradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević posjetio Općinu Goražde gdje se sastao sa načelnikom ove općine Muhamedom Ramovićem...

Ova posjeta je za cilj imala upoznavanje lokalnih zajednica i njihovim privrednim potencijalima, a razgovorano je o mogućoj zajedničkoj saradnji između ova dva grada. Posebna pažnja tokom posjete posvećena je o mogućnostima saradnje na polju privrede, jer je Goražde pozitivan primjer održivog ekonomskog razvoja i stvaranja povoljnog ambijenta za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta.

Glavna tema razgovora bila je zajedničko apliciranje projekata za sredstva iz IPA fondova.

- Goražde je po geografskom i po svakom drugom pogledu blizu Trebinju i treba da sarađujemo. Ja sam došao otvorenog srca kod naših prijatelja i komšija jer živimo na razdaljini od 200 kilometara. Došao sam da razgovaramo prije svega o zapošljavanju, privredi, kulturi i sve ono što čini život u društveno zajednici ljepši i bolji. Mislim da Goražde ima bogato iskustvo i htjeli smo da vidimo kako se desio taj privredni razvoj. S druge strane mi imamo neke druge prednosti i želimo da doprinesemo prije svega razvoju turizma. Znači mora se sjesti, razgovarati i dovesti na nivo čovjeka - kazao je Vučurević.

Načelnik Ramović je istaknuo da mu je ova posjeta otvorila i druga pitanja oko zajedničkih projekata, apliciranja prema IPA fondovima jer se u mjesecu maju raspisuju konkursi.

- Imamo šansu  za projekte posebno za industrijske zone i projekate iz oblasti turizma. Trebinje je grad koji je veoma interesantan, a u projekat koji bi se aplicirao prema IPA fondovima bio bi uključen po jedan grad iz Srbije i Crne Gore. Njihovi su već neki projekti  prošli i naš jedan projekat sa Prijepoljem tako da nam puno znači - kazao je Ramović.

Sljedeći korak u saradnji je posjeta delegacije privrednika iz Goražda Gradu Trebinju kako bi se vidjele mogućnosti saradnje.

Nakon sastanka u zgradi Općine Goražde, gosti iz Trebinja posjetili su jednu od  najuspješnijih bosansko-hercegovačkih firmi Bekto Precisa iz Goražda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik