Za kiriju plata i po

Bez autora
Mar 30 2014

Cijene kirija su skočile od početka godine pa tako podstanari koji žele da iznajme trosoban stan u centru grada moraju da izdvoje od 800 do 1.000 maraka mjesečno, što je za oko deset odsto više nego prošle godine. Vlasnik Agencije za nekretnine "Senzor" Manojlo Popović kaže da su cijene kirije u blagom porastu iako je ponuda stanova velika. Došlo je do blagog poskupljenja od nekih deset odsto, ali ponuda je velika i podstanari uvijek imaju mogućnost izbora, rekao je Popović. On je naglasio da na određivanje cijene kirije utiče starost i opremljenost stana, ali i udaljenost od centra grada. Opremljen trosoban stan u centru grada košta od 800 do 1.000 maraka, ali se i dalje povoljno može iznajmiti stan u naseljima udaljenim od centra, poput Petrićevca i Paprikovca. Zakup manjeg stana u tim naseljima košta od 150 do 200 KM, kaže Popović.

Za kiriju plata i poCijene kirija su skočile od početka godine pa tako podstanari koji žele da iznajme trosoban stan u centru grada moraju da izdvoje od 800 do 1.000 maraka mjesečno, što je za oko deset odsto više nego prošle godine.

Vlasnik Agencije za nekretnine "Senzor" Manojlo Popović kaže da su cijene kirije u blagom porastu iako je ponuda stanova velika.

- Došlo je do blagog poskupljenja od nekih deset odsto, ali ponuda je velika i podstanari uvijek imaju mogućnost izbora - rekao je Popović.

On je naglasio da na određivanje cijene kirije utiče starost i opremljenost stana, ali i udaljenost od centra grada.

- Opremljen trosoban stan u centru grada košta od 800 do 1.000 maraka, ali se i dalje povoljno može iznajmiti stan u naseljima udaljenim od centra, poput Petrićevca i Paprikovca. Zakup manjeg stana u tim naseljima košta od 150 do 200 KM - kaže Popović.

Agent u Agenciji za nekretnine "Remaks" Saša Nužda rekla je da su stanovi nedaleko od centra grada malo jeftiniji, ali da za stan od više kvadrata ipak treba odvojiti veću svotu novca.

- Od 700 do 800 maraka je cijena stanarine za namješten stan od 70 metara kvadratnih u naselju Obilićevo. Takve stanove iznajmljuju uglavnom studenti i veće porodice, a za 320 maraka bez režija izdajemo stanove udaljene oko tri kilometra od centra grada - rekla je Nužda.

Dodala je da agencije uglavnom izdaju namještene stanove u čiju cijenu nije uključena cijena režija.

Prema njenim riječima, cijene kuća su znatno više i iznajmljuju ih uglavnom firme.

- Prije nekoliko dana izdali smo sprat kuće od 80 kvadrata za 1.000 KM, a prizemlje za 1.500. Interesovanje za kuće je veće, a ponuda je malo slabija - ističe Nužda.

Podstanarka u naselju Obilićevo Nadežda Vulin rekla je da za garsonjeru sa režijama u ovom naselju izdvaja oko 420 KM mjesečno.

- S obzirom na to da je garsonjera u pitanju, cijena nije nimalo naivna. Za sada smo muž i ja sami i nekako uspijevamo da izdvojimo za kiriju, ali kada dobijemo djecu biće znatno teže - rekla je Vulinova.

Poslovni prostori

U strogom centru grada cijena poslovnog prostora je od 30 do 40 KM po metru kvadratnom, dok metar kvadratni poslovnog prostora na lokaciji malo udaljenijoj od centra košta od 10 do 15 KM, rekao je Manojlo Popović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik