Usvojen Izvještaj o radu IRF-a za prošlu godinu: Sa 37,8 miliona eura podržano 172 projekta

Bez autora
Apr 06 2014

Investiciono-razvojni fond je u prošloj godini kreditno podržao 172 projekta u ukupnom iznosu od 37,8 miliona eura, navodi se u Izvještaju o radu IRF-a za prošlu godinu, koji je juče usvojila Vlada. Od 172 odobrena kredita, 100 je realizovano direktnim kreditnim aranžmanima, sa sredstvima IRF-a u iznosu od 18,75 miliona eura, dok je peostalih 72 projekta realizovano posredstvom i uz garancije poslovnih banaka, kaže se u Izvještaju. Dugoročni krediti odobravani su sa rokom otplate od deset godina, uz grejs period do dvije godine i kamatnu stopu od 4,5 odsto do 6,5 odsto godišnje. Ugovorena kamatna stopa bila je za 0,5 odsto niža ukoliko je kredit realizovan iz sredstava Evropske investicione banke, navodi se u Izvještaju.

Usvojen Izvještaj o radu IRF-a za prošlu godinu: Sa 37,8 miliona eura podržano 172 projektaInvesticiono-razvojni fond je u prošloj godini kreditno podržao 172 projekta u ukupnom iznosu od 37,8 miliona eura, navodi se u  Izvještaju o radu IRF-a za prošlu godinu, koji je juče usvojila Vlada.

- Od 172 odobrena kredita, 100 je realizovano direktnim kreditnim aranžmanima, sa sredstvima IRF-a u iznosu od 18,75 miliona eura, dok je peostalih 72 projekta realizovano posredstvom i uz garancije poslovnih banaka – kaže se u Izvještaju.

Dugoročni krediti odobravani su sa rokom otplate od deset godina, uz grejs period do dvije godine i kamatnu stopu od 4,5 odsto do 6,5 odsto godišnje.

- Ugovorena kamatna stopa bila je za 0,5 odsto niža ukoliko je kredit realizovan iz sredstava Evropske investicione banke – navodi se u Izvještaju.

Maksimalan iznos kredita iznosio je milion eura za finansiranje investicionih ulaganja, odnosno 500.000 eura za finansiranje ulaganja u trajna obrtna sredstva.

IRF je u prošloj godini odobrio i tri garancije preduzećima od 2,9 miliona eura. Garancije su dobile tri kompanije – Barska plovidba, Montavar Metalac i Vektra Nord.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik