BiH postala članica Svjetske asocijacije poduzetnica

Bez autora
Apr 07 2014

U Dubrovniku je ovog vikenda održana svjetska konferencija Međunarodne asocijacije poduzetnica FCEM na kojoj su učestvovale i poduzetnice iz BiH.Naime, Asocijacija poduzetnica „One“ iz Sarajeva, a koja okuplja poduzetnice iz cijele BiH postala je članicom ove svjetske organizacije koja okuplja najuspješnije žene iz sektora privatnog biznisa. Riječ je o snažnoj organizaciji koja vodi računa o svojim članicama, povezuje poduzetnice iz cijelog svijeta i lobira za njih.

BiH postala članica Svjetske asocijacije poduzetnicaU Dubrovniku je ovog vikenda održana svjetska konferencija Međunarodne asocijacije poduzetnica FCEM na kojoj su učestvovale i poduzetnice iz BiH.

Naime, Asocijacija poduzetnica „One“ iz Sarajeva, a koja okuplja poduzetnice iz cijele BiH postala je članicom ove svjetske organizacije koja okuplja najuspješnije žene iz sektora privatnog biznisa.

"Riječ je o snažnoj organizaciji koja vodi računa o svojim članicama, povezuje poduzetnice iz cijelog svijeta i lobira za njih. Za Bosnu i Heregovinu ovo je iznimno važno jer otvara mogućnost investiranja i stvaranje mreže kontakata za naše poduzetnice sa poduzetnicama iz mnogo ekonomskih stabilnijih zemalja" rekla je Aida Zubčević, predsjednica Asocijacije poduzetnica „One“ koja je potpisala članstvo u FCEM-u.

U okviru konferencije održan je i Sajam ženskog poduzetništva jugoistočne Evrope, a u organizaciji GTF-a (Gender Task Force) iz Hrvatske. Na Sajmu su se na bh. štandu predstavile kompanije "Erikson Trade", "Halilović d.o.o.", Casting agencija"Zona", agencija "Poslovna izvrsnost"i "Faveda" d.o.o.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik