Broj zaposlenih u “ArcelorMittalu” konstantno se smanjuje, a proizvodnja povećava

Bez autora
Apr 15 2014

Premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja danas su sindikalni predstavnici zeničkog “ArcelorMittala” upoznali s problemima s kojima se suočavaju zbog toga što, kako su kazali, Uprava ove kompanije ne provodi tzv. Socijalni paket, potpisan kao anex privatizacijskog ugovora. Prema njihovim navodima, broj zaposlenih u “ArcelorMittalu” konstantno se smanjuje, a proizvodnja povećava. To dovodi, uz ostalo, do povećanog angažmana radnika, te, posljedično, do većeg broja ozljeda na radu. Premijer Nikšić je prihvatio prijedlog sindikalista da organizira susret s predstavnicima Uprave “ArcelorMittala”, na kojem bi bilo razgovarano o danas iniciranim pitanjima.

Broj zaposlenih u “ArcelorMittalu” konstantno se smanjuje, a proizvodnja povećavaPremijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja danas su sindikalni predstavnici zeničkog “ArcelorMittala” upoznali s problemima s kojima se suočavaju zbog toga što, kako su kazali, Uprava ove kompanije ne provodi tzv. Socijalni paket, potpisan kao anex privatizacijskog ugovora.

Prema njihovim navodima, broj zaposlenih u “ArcelorMittalu” konstantno se smanjuje, a proizvodnja povećava.

To dovodi, uz ostalo, do povećanog angažmana radnika, te, posljedično, do većeg broja ozljeda na radu.

Premijer Nikšić je prihvatio prijedlog sindikalista da organizira susret s predstavnicima Uprave “ArcelorMittala”, na kojem bi bilo razgovarano o danas iniciranim pitanjima.

Nakon toga bi mogao biti održan i trilateralni razgovor u kojem bi sudjelovali i predstavnici Sindikata “ArcelorMittala”.

Današnjem susretu u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu nazočio je i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik