Ukupan dug Federacije BiH 5,5 milijardi KM

Bez autora
Apr 15 2014

Ukupan spoljni i unutrašnji dug Federacije BiH /FBiH/ početkom ove godine iznosio je 5,5 milijardi KM i samo za godinu dana povećan je za 230 miliona KM, rekao je federalni ministar finansija Ante Krajina. Krajina je predstavio danas podatke o zaduživanju FBiH, u kojima se navodi da je dvije milijarde KM početkom ove godine iznosio spoljni dug koji je nastao pozajmljivanjem, a koji je prenesen na krajnje dužnike. Na konferenciji za novinare u Sarajevu Krajina je rekao da je ovaj dug samo za godinu porastao za 400 miliona KM, ali je dodao da dug Vlade ipak ima tendenciju smanjenja. Prema ovim podacima, unutrašnji dug iznosi 803,4 miliona KM, a neotplaćeni unutrašnji dug Vlade FBiH na dan 31. mart 2014. iznosi 771,2 miliona KM.

Ukupan dug Federacije BiH 5,5 milijardi KMUkupan spoljni i unutrašnji dug Federacije BiH /FBiH/ početkom ove godine iznosio je 5,5 milijardi KM i samo za godinu dana povećan je za 230 miliona KM, rekao je federalni ministar finansija Ante Krajina.

Krajina je predstavio danas podatke o zaduživanju FBiH, u kojima se navodi da je dvije milijarde KM početkom ove godine iznosio spoljni dug koji je nastao pozajmljivanjem, a koji je prenesen na krajnje dužnike.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu Krajina je rekao da je ovaj dug samo za godinu porastao za 400 miliona KM, ali je dodao da dug Vlade ipak ima tendenciju smanjenja.

Prema ovim podacima, unutrašnji dug iznosi 803,4 miliona KM, a neotplaćeni unutrašnji dug Vlade FBiH na dan 31. mart 2014. iznosi 771,2 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik