Bizovačke toplice ni u petom pokušaju nisu dobile novog vlasnika

Bez autora
Apr 16 2014

Ni peti put zaredom Bizovačke toplice nisu dobile vlasnika. Na dražbi se nije pojavio niti jedan potencijalni kupac, iako je cijena ovog zdravstveno-turističkog kompleksa na istoku Hrvatske koji se prostire na 17 hektara površine s početnih gotovo 75 milijuna kuna “pala” na 26,8 milijuna kuna. Nova prodaja zakazana je za kraj svibnja, a kompleks će se ponuditi za 19,8 milijuna kuna. Mislim kako je to neka optimalna cijena za koju bi se Bizovačke toplice i mogle prodati, odnosno mogao pronaći kupac. Naime, novi vlasnik uz kupnju, u ovaj kompleks trebao bi uložiti između 40 i 50 milijuna eura, ako želi napraviti dobar posao. No, to je svota koja zahtijeva ozbiljnog vlasnika koji je dobar poznavatelj toga sektora i u njemu već radi, smatra Duško Zec, stečajni upravitelj Bizovačkih toplica.

Bizovačke toplice ni u petom pokušaju nisu dobile novog vlasnikaNi peti put zaredom Bizovačke toplice nisu dobile vlasnika.

Na dražbi se nije pojavio niti jedan potencijalni kupac, iako je cijena ovog zdravstveno-turističkog kompleksa na istoku Hrvatske koji se prostire na 17 hektara površine s početnih gotovo 75 milijuna kuna “pala” na 26,8 milijuna kuna. Nova prodaja zakazana je za kraj svibnja, a kompleks će se ponuditi za 19,8 milijuna kuna.

– Mislim kako je to neka optimalna cijena za koju bi se Bizovačke toplice i mogle prodati, odnosno mogao pronaći kupac. Naime, novi vlasnik uz kupnju, u ovaj kompleks trebao bi uložiti između 40 i 50 milijuna eura, ako želi napraviti dobar posao. No, to je svota koja zahtijeva ozbiljnog vlasnika koji je dobar poznavatelj toga sektora i u njemu već radi – smatra Duško Zec, stečajni upravitelj Bizovačkih toplica.

Stečaj je ovdje otvoren sredinom prošloga ljeta dok je kompleks početkom studenog završio u rukama zakupca, koncerna Sunce, odnosno tvrtke Salve Regina u vlasništvu Jake Andabaka. Stečajni upravitelj očekuje kako će se Bizovačke toplice prodati prije nego li protekne godina dana od početka stečaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik