Bez promene regulisanih cena struje od jula

Bez autora
Apr 23 2014

Regulisane cene struje neće se menjati od jula 2014. godine, saopštila je Agencija za energetiku Srbije (AERS). Promene regulisanih cena biće postepene u nekoliko narednih godina, po programu koji će se tek razmatrati i biće sasvim usklađene sa stepenom zaštite siromašnih, energetski zaštićenih kupaca i razvojem konkurencije na tržištu struje.Po regulisanim cenama struje trenutno se snabdevaju domaćinstava i mali kupci koji nemaju mogućnost da izađu na tržište i promene snabdevača.

Bez promene regulisanih cena struje od julaRegulisane cene struje neće se menjati od jula 2014. godine, saopštila je Agencija za energetiku Srbije (AERS).

Promene regulisanih cena biće postepene u nekoliko narednih godina, po programu koji će se tek razmatrati i biće sasvim usklađene sa stepenom zaštite siromašnih, energetski zaštićenih kupaca i razvojem konkurencije na tržištu struje, navodi se u saopštenju.

Po regulisanim cenama struje trenutno se snabdevaju domaćinstava i mali kupci koji nemaju mogućnost da izađu na tržište i promene snabdevača.

Domaćinstva u Srbiji će od 1. jula 2014. ili 1. januara 2015. godine imati mogućnost da kupuju energiju na tržištu, naveo je AERS.

Sigurno je, međutim, da će svi iskoristiti pravo da i dalje kupuju električnu energiju po regulisanim cenama, koje su niže od tržišnih, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik