Apatin model za privlačenje investitora

Bez autora
Apr 24 2014

Robno-transportni centar „Apatin“, zajednički projekat pokrajine Vojvodine i opštine Apatin, jedan je od najboljih pokazatelja zašto Vojvodina dobija evropska i svetska priznanja za uspeh u privlačenju stranih investicija, naveo je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić nakon obilaska gradilišta italijanske fabrike za proizvodnju i preradu tekstila „Fleš Srb“ i fabrike za preradu otpadnih voda Apatinske pivare, u okviru Robno-trgovinskog centra. Predsednik Pajtić je dodao da je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio 200 miliona dinara za pripremu infrastrukture za investitore koji će pokrenuti fabrike u okviru Robno-trgovinskog centra. Da je saradnja pokrajine i lokalnih samouprava dobar recept za privlačenje stranih investitora, pokazuje podatak da je do sada u industrijsku zonu u Apatinu privučeno 37 miliona evra domaćih i stranih investicija, naveo je predsednik Pajtić.

Nove investicije u VojvodiniRobno-transportni centar „Apatin“, zajednički projekat pokrajine Vojvodine i opštine Apatin, jedan je od najboljih pokazatelja zašto Vojvodina dobija evropska i svetska priznanja za uspeh u privlačenju stranih investicija, naveo je predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić nakon obilaska gradilišta italijanske fabrike za proizvodnju i preradu tekstila „Fleš Srb“ i fabrike za preradu otpadnih voda Apatinske pivare, u okviru Robno-trgovinskog centra.

Predsednik Pajtić je dodao da je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio 200 miliona dinara za pripremu infrastrukture za investitore koji će pokrenuti fabrike u okviru Robno-trgovinskog centra.

Da je saradnja pokrajine i lokalnih samouprava dobar recept za privlačenje stranih investitora, pokazuje podatak da je do sada u industrijsku zonu u Apatinu privučeno 37 miliona evra domaćih i stranih investicija, naveo je predsednik Pajtić. On je dodao da pokrajinska administracije namerava da, po modelu Robno-trgovinskog centra u Apatinu, u još nekoliko mesta u Vojvodini napravi infrastrukturno dobro opremljene zone, koje će biti atraktivne za strane investitore.

Predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić naveo je da je pored izgradnje fabrika za preradu tekstila i otpadnih voda u okviru Robno-trgovinskog centra, u planu i izgradnja slovenačke fabrike nameštaja. Prema rečima dr Živorada Smiljanića, za mesec dana nastaviće se sa izgradnjom drumskog terminala, a planu su i ulaganja u izgradnju trga, pijace i velnes centra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik