Nemački RVE kupuje EPS?

Bez autora
Jun 09 2014

Nemačka kompanija RVE, jedan od vodećih proizvođača električne energije u Evropi, zainteresovana je da kupi "Elektroprivredu Srbije" (EPS). Kompanija je za to je spremna da plati nekoliko milijardi evra. Srbija bi na taj način obezbedila energetsku sigurnost jer bi preko RVE naš energetski sistem postao deo energetskog sistema Evrope. Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je da bi partnerstvo sa RVE obezbedilo Srbiji nove tehnologije i čitav set stvari koje su potrebne da bismo mogli da kažemo da imamo jedan siguran energetski sistem. Prema Antiću, iako se ubrzano radi na restrukturiranju EPS, potrebno je još mnogo koraka da bi se EPS doveo u situaciju da može da traži strateškog partnera.

Nemački RVE kupuje EPS?Nemačka kompanija RVE, jedan od vodećih proizvođača električne energije u Evropi, zainteresovana je da kupi "Elektroprivredu Srbije" (EPS).

Kompanija je za to je spremna da plati nekoliko milijardi evra, piše današnji "Kurir".

Srbija bi na taj način obezbedila energetsku sigurnost jer bi preko RVE naš energetski sistem postao deo energetskog sistema Evrope, navodi list ne navodeći izvor.

Ministar energetike Aleksandar Antić rekao je "Kuriru" da bi partnerstvo sa RVE obezbedilo Srbiji nove tehnologije i čitav set stvari koje su potrebne da bismo mogli da kažemo da imamo jedan siguran energetski sistem.

Prema Antiću, iako se ubrzano radi na restrukturiranju EPS, potrebno je još mnogo koraka da bi se EPS doveo u situaciju da može da traži strateškog partnera, piše Kurir.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik