NIS potpisao ugovore za razvojne projekte u Beogradu

Bez autora
Jul 01 2014

NIS će do kraja godine sa ukupno 20 miliona dinara podržati projekte sa ciljem poboljšanja ekonomske i društvene klime na teritoriji grada Beograda u okviru programa društvene odgovornosti "Saradnja radi razvoja". Ovim povodom su ugovore potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa udruženjima građana koji će sprovoditi projekte uz podršku NIS-a u glavnom gradu. Tako će uz pomoć NIS-a, "Ekološki pokret Zemun" renovirati postojeći dečiji park u prigradskom naselju Busija, dok će građani Železnika dobiti uređeno igralište sa trim stazom, spravama za vežbanje, binom i ostalim sadržajem, a mladi planinari će na Avali vežbati svoju orijentaciji. Uz podršku NIS-a će biti organizovane radionice u okviru "Mikser festivala", dok će sledeću Noć muzeja, Muzej automobila koji je jedinstven na prostoru jugoistočne Evrope, dočekati u novom ruhu.

NIS potpisao ugovore za razvojne projekte u Gradu BeograduNIS će do kraja godine sa ukupno 20 miliona dinara podržati projekte sa ciljem poboljšanja ekonomske i društvene klime na teritoriji grada Beograda u okviru programa društvene odgovornosti "Saradnja radi razvoja".

Ovim povodom su ugovore potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa udruženjima građana koji će sprovoditi projekte uz podršku NIS-a u glavnom gradu.

Tako će uz pomoć NIS-a, „Ekološki pokret Zemun“ renovirati postojeći dečiji park u prigradskom naselju Busija, dok će građani Železnika dobiti uređeno igralište sa trim stazom, spravama za vežbanje, binom i ostalim sadržajem, a mladi planinari će na Avali vežbati svoju orijentaciji. Uz podršku NIS-a će biti organizovane radionice u okviru "Mikser festivala", dok će sledeću Noć muzeja, Muzej automobila koji je jedinstven na prostoru jugoistočne Evrope, dočekati u novom ruhu.

Ovo su samo neki od ukupno 15 projekata koji su podržani na ovogodišnjem javnom konkursu NIS-a, a kompletni rezultati su objavljeni na adresi: http://zajednicizajedno.nis.eu/rezultati-konkursa.

Stručni žiri sastavljen od predstavnika NIS-a i grada Beograda je prilikom odabira projekata vodio računa o izbalansiranoj podršci projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine, kao i pomoći socijalno ugroženim grupama. Sem toga, procenjivan je značaj koji projekti imaju u rešavanju konkretnog problema, opravdanost budžeta u odnosu na predložene aktivnosti, relevantnost problema kojim se projekat bavi u odnosu na potrebe lokalne zajednice, te usklađenost postavljenih ciljeva, predloženih aktivnosti i očekivanih rezultata.

Šest godina unazad, NIS podržava razvoj lokalne zajednice kroz program društvene odgovornosti "Saradnja radi razvoja". Program je unapređen uvođenjem sistema javnih konkursa preko kojih se od prošle godine raspodeljuju sva sredstva. Od 2009. godine je podržano više od 450 projekata koji su pomogli razvoju lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija. Iznos sredstava, kao i broj prijavljenih projekata iz godine u godinu se uvećava, tako da je ove godine skoro duplo više projekata u odnosu na prošlu godinu. Kroz "Saradnju radi razvoja", NIS je uložio preko 680 miliona dinara u periodu 2009-2014.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik