Žele pokrenuti proizvodnju u Fabrici šećera Bijeljina

Bez autora
Jul 07 2014

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS danas je održan sastanak s predstavnicima uprave Fabrike šećera Bijeljina te dogovorene mjere za stvaranja uslova za oživljavanje tog preduzeća. Neophodno je, smatraju, obezbjediti minimalne uslove za obavljanje aktivnosti, kao što je električna energija, dio finansijskih sredstava i drugih potreba za rad šećerane. Posebno je naglašena potreba da novoformirani organi šećerane u saradnji sa Ministarstvom i Vladom RS vode aktivnosti za iznalaženje strateškog partnera koji bi bio u funkciji potpune revitalizacije kapaciteta koji ima značajnu ulogu u formiranju ukupnog dohotka RS, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Žele pokrenuti proizvodnju u Fabrici šećera BijeljinaU Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS danas je održan sastanak s predstavnicima uprave Fabrike šećera Bijeljina te dogovorene mjere za stvaranja uslova za oživljavanje tog preduzeća.

Neophodno je, smatraju, obezbjediti minimalne uslove za obavljanje aktivnosti, kao što je električna energija, dio finansijskih sredstava i drugih potreba za rad šećerane.

Posebno je naglašena potreba da novoformirani organi šećerane u saradnji sa Ministarstvom i Vladom RS vode aktivnosti za iznalaženje strateškog partnera koji bi bio u funkciji potpune revitalizacije kapaciteta koji ima značajnu ulogu u formiranju ukupnog dohotka RS, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Nakon pravosnažne presude Zoranu Ćopiću su oduzete akcije u bijeljinskoj šećerani, te se pristupilo konstituiranju organa upravljanja u tom preduzeću koje je sada vraćeno RS-u.

Vlada RS-a je 13. marta prihvatila informaciju o oduzetoj imovini po presudi Vrhovnog suda RS Zoranu Ćopiću (46), koji je osuđen na četiri godine zatvora u predmetu "Darko Šarić“.

Ćopiću je nakon presude, izrečene 24. januara, trajno oduzeta imovina vrijedna 20 miliona KM za koju se sumnja da je stečena izvršenjem krivičnog djela.

Vlada RS-a je potom zadužila Agenciju za upravljanje oduzetom imovinom da kod Centralnog registra hartija od vrijednosti izvrši upis 10.880.395 akcija oduzetih od Ćopićevog preduzeća "Agrokop eksport import“ d.o.o Banjaluka, emitentu "Fabrika šećera Bijeljina“ a.d. Velika Obarska.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik