Razvoj lokalne infrastrukture kroz javno-privatna partnerstva

Bez autora
Jul 10 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima opštine Beočin o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini. Mihajlović je na sastanku u Vladi Srbije poručila da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture. Ona je istakla da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana, uz napomenu da će taj posao biti poveren JP “Putevi Srbije” zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od strane pokrajinskih institucija. U okviru tih radova, biće saniran i državni put drugog reda Rakovac – Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice, najavila je Mihajlović.

Razvoj lokalne infrastrukture kroz javno-privatna partnerstvaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima opštine Beočin o aktuelnim projektima i problemima u toj opštini.

Mihajlović je na sastanku u Vladi Srbije poručila da lokalne samouprave treba više da koriste model javno-privatnog partnerstva za razvoj lokalne komunalne infrastrukture.

Ona je istakla da će sva oštećenja na državnim putevima drugog reda u Vojvodini biti sanirana, uz napomenu da će taj posao biti poveren JP “Putevi Srbije” zbog problema u preuzimanju nadležnosti nad tim putevima od strane pokrajinskih institucija.

U okviru tih radova, biće saniran i državni put drugog reda Rakovac – Zmajac u opštini Beočin, koji će obići i nadležne inspekcije kako bi proverile bezbednost te saobraćajnice, najavila je Mihajlović.

Predstavnici opštine Beočin naveli su tokom razgovora kao glavni problem nedostatak novca za infrastrukturne projekte.

Toj opštini su, kako su naglasili, potrebna značajna ulaganja u održavanje lokalnih puteva, razvoj komunalne infrastrukture i opremanje industrijske zone, za koju je već pripremljena projektna dokumentacija i pribavljena građevinska dozvola.

Tim Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pružiće pomoć ovoj opštini u povezivanju sa nadležnim državnim institucijama, kao i sa predstavnicima donatora koji bi mogli biti zainteresovani za projekte javno-privatnog partnerstva u toj opštini.

Delegaciju opštine Beočin predvodio je predsednik opštine Bogdan Cvejić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik