Srbija za intenziviranje saradnje sa BSEC-om

Bez autora
Jul 22 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da postoji veliki prostor za proširenje saradnje između Srbije i Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC). Mihajlović je u razgovoru sa generalnim sekretarom BSEC-a Viktorom Tvirkunom istakla da ta saradnja može biti unapređena ne samo u oblasti saobraćaja, već i u radu Dunavske komisije, kao i u oblasti zaštite životne sredine. Ona je ukazala na to da je završetak Koridora 10 planiran do 2016. godine, i da je ovaj projekat od velikog značaja kako za srpsku privredu, tako i za ekonomsko povezivanje i razvoj regiona, s obzirom na središnju poziciju naše zemlje u ovom delu Evrope. Srbija je, kako je istakla, spremna da intenzivira saradnju sa BSEC-om, uključujući i eventualne zajedničke projekte sa članicama ove organizacije.

Srbija za intenziviranje saradnje sa BSEC-omPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je danas da postoji veliki prostor za proširenje saradnje između Srbije i Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC).

Mihajlović je u razgovoru sa generalnim sekretarom BSEC-a Viktorom Tvirkunom istakla da ta saradnja može biti unapređena ne samo u oblasti saobraćaja, već i u radu Dunavske komisije, kao i u oblasti zaštite životne sredine.

Ona je ukazala na to da je završetak Koridora 10 planiran do 2016. godine, i da je ovaj projekat od velikog značaja kako za srpsku privredu, tako i za ekonomsko povezivanje i razvoj regiona, s obzirom na središnju poziciju naše zemlje u ovom delu Evrope.

Srbija je, kako je istakla, spremna da intenzivira saradnju sa BSEC-om, uključujući i eventualne zajedničke projekte sa članicama ove organizacije.

Tvirkun je informisao Mihajlović o rezultatima dosadašnje saradnje Srbije i BSEC-a, kao i o planovima ove organizacije za naredni period.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima saradnje sa Crnomorskom razvojnom bankom, pristupanju Srbije Sporazumu BSEC-a o saradnji u vanrednim situacijama, kao i o projektu transportnih dozvola ove organizacije.

Državna zajednica Srbija i Crna Gora primljena je u članstvo BSEC-a 2004. godine. Nakon osamostaljenja dve države, Srbija je nastavila članstvo u ovoj organizaciji.

U prethodnom periodu, Srbija je u dva navrata predsedavala Organizaciji za crnomorsku ekonomsku saradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik