Vojvodina: Jačanje kapaciteta lokalnih administracija

Bez autora
Jul 24 2014

Sa ciljem da unapredi postojeće stanje u lokalnim administracijama i pomogne u izgradnji kapaciteta i poslovno radnog ambijenta u AP Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sufinansiraće opštine u ukupnom iznosu od 55 miliona dinara, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare sekretar Branislav Bugarski. Cilj je uspostavljanje „Vojvođanskog standarda“ koji podrazumeva da su uspostavljene tri komponente, a to je usvojena Strategija razvoja opštine, formirana Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i zaokružen sistem 48, istakao je Bugarski, dodajući da je rok za konkurisanje bio 11. jul 2014. godine i da komisija razmatra pristigle predloge projekata.

Vojvodina: Jačanje kapaciteta lokalnih administracijaSa ciljem da unapredi postojeće stanje u lokalnim administracijama i pomogne u izgradnji kapaciteta i poslovno radnog ambijenta u AP Vojvodini, Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu sufinansiraće opštine u ukupnom iznosu od 55 miliona dinara, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare sekretar Branislav Bugarski.

Cilj je uspostavljanje „Vojvođanskog standarda“ koji podrazumeva da su uspostavljene tri komponente, a to je usvojena Strategija razvoja opštine, formirana Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i zaokružen sistem 48, istakao je Bugarski, dodajući da je rok za konkurisanje bio 11. jul 2014. godine i da komisija razmatra pristigle predloge projekata.

Sekretar Bugarski je ovom prilikom naglasio da je nedavno potpisani Memorandum o saradnji između AP Vojvodine i italijanske regije Umbrija, od ogromnog značaja za Vojvodinu, iako je reč o nastavku davno započete saradnje, zbog toga što Sporazum stupa na snagu tokom italijanskog predsedavanja Savetom ministara Evropske unije.

Za nas je ovde ključna saradnja u oblasti kulture, ali i u oblastima poljoprivrede, privrede, obrazovanja i nauke, rekao je Bugarski, ističući da će regija Umbrija u periodu 2014-2020. godine raspolagati sa sredstvima Regionalnog i Socijalnog fonda, kao i Fonda za ruralni razvoj EU u iznosu od skoro 1,5 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik