Banke vjerovnice će bdjeti nad Mercatorom

Bez autora
Jul 29 2014

Uprava Mecatora je sazvala skupštinu za 29. kolovoza, prvu otkako ga je preuzeo Agrokor. Na Skupštini će se odlučivati ​​o tome kakvu ulogu će se za daljnje vođenje Mercatora imati banke vjerovnici, vidljivo je iz obavijesti objavljene u Delu. Statut Mercatora sada omogućava da sjednici Nadzornog odbora osim Uprave i Nadzornog odbora pod određenim uvjetima (ako je potrebno razjašnjenje stručnih pitanja) mogu sudjelovati stručnjaci ili referenti. U sporazumu o financijskom restrukturiranju Mercatora dogovoreno je da će sjednicama Nadzornog odbora ubuduće prisustvovati predstavnici vjerovnika Mercatora, kada se na sastancima bude razgovaralo o financijskom ili poslovnom restrukturiranju. Banke će, dakle, u budućnosti bdjeti nad poslovanjem trgovca, iako samo kao promatrači. Budući da je za tu svrhu nužna izmjena i dopuna Statuta Mercatora, Uprava je uvrstila prijedlog na dnevni red sjednice u kolovozu.

Banke vjerovnice će bdjeti nad MercatoromUprava Mecatora je sazvala skupštinu za 29. kolovoza, prvu otkako ga je preuzeo Agrokor.

Na Skupštini će se odlučivati ​​o tome kakvu ulogu će se za daljnje vođenje Mercatora imati banke vjerovnici, vidljivo je iz obavijesti objavljene u Delu. Statut Mercatora sada omogućava da sjednici Nadzornog odbora osim Uprave i Nadzornog odbora pod određenim uvjetima (ako je potrebno razjašnjenje stručnih pitanja) mogu sudjelovati stručnjaci ili referenti. U sporazumu o financijskom restrukturiranju Mercatora dogovoreno je da će sjednicama Nadzornog odbora ubuduće prisustvovati predstavnici vjerovnika Mercatora, kada se na sastancima bude razgovaralo o financijskom ili poslovnom restrukturiranju.

Banke će, dakle, u budućnosti bdjeti nad poslovanjem trgovca, iako samo kao promatrači. Budući da je za tu svrhu nužna izmjena i dopuna Statuta Mercatora, Uprava je uvrstila prijedlog na dnevni red sjednice u kolovozu.

Na Skupštini će se također odlučivati o radu Uprave i Nadzornog odbora u protekloj godini i pokriću prošlogodišnjeg gubitka. Agrokor ima vremena do petka (1. kolovoza) da objavi ponudu sa prospektom za preuzimanje Mercatora. Najprije mora dobiti dozvolu od Agencije za tržište vrijednosnih papira, a prema neslužbenim informacijama agencija će o ponudi i prospektu odlučivati danas.

Očekuje se da će Agrokor u prospektu detaljno otkriti strukturu financiranja akvizicije, poslovnu strategiju i odnos prema zapošljavanju. O sadržaju prospekta se onda mora izjasniti Uprava Mercatora, koji ima za to rok od 10 dana od objavljivanja prospekta i ponude za preuzimanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik