Za obnovu tvrđave Golubac 6,6 miliona evra iz sredstava EU

Bez autora
Jul 29 2014

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Lukrecija Đeri izjavila je da budžetom za ovu godinu nisu predviđena sredstva za razvoj turizma, ali će razvojnih projekata ipak biti, na šta ukazuju nedavno potpisani ugovori sa Austrijskom razvojnom agencijom (ADA) o obnovi tvrđave Golubac i izgradnji sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru. Ugovor o obnovi tvrđave Golubac, vredan 6,6 miliona evra, potpisan je 21. jula, a projekat predviđa potpunu rekonstrukciju golubačke tvrđave i finansira se iz sredstava EU, rekla je Đeri. Istog dana sa ADA je potpisan i Ugovor o izgradnji sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, vredan 4,4 miliona evra, koji će takođe biti finansiran iz fondova EU.

Za obnovu tvrđave Golubac 6,6 miliona evra iz sredstava EUDržavni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Lukrecija Đeri izjavila je da budžetom za ovu godinu nisu predviđena sredstva za razvoj turizma, ali će razvojnih projekata ipak biti, na šta ukazuju nedavno potpisani ugovori sa Austrijskom razvojnom agencijom (ADA) o obnovi tvrđave Golubac i izgradnji sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru.

Ugovor o obnovi tvrđave Golubac, vredan 6,6 miliona evra, potpisan je 21. jula, a projekat predviđa potpunu rekonstrukciju golubačke tvrđave i finansira se iz sredstava EU, rekla je Đeri za agenciju Tanjug.

Istog dana sa ADA je potpisan i Ugovor o izgradnji sistema za vodosnabdevanje na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, vredan 4,4 miliona evra, koji će takođe biti finansiran iz fondova EU.

Izmeštanjem magistralnog puta koji prolazi kroz tvrđavu Golubac i izgradnjom potpuno nove infrastrukture, tvrđava će postati atraktivna turistička destinacija sa ugostiteljskim sadržajima i prostorom za različite izložbene i muzejske manifestacije, navela je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik