Boksit i Alumina potpisali ugovor vrijedan 200 mil KM

Bez autora
Jul 29 2014

Predsjednik kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić i predsjednik Upravnog odbora "Alumine" iz Zvornika Mile Matić potpisali su danas ugovor o kupoprodaji rude boksita za period od 2015. do 2020. godine koji je, prema sadašnjim cijenama, vrijedan oko 200 mil KM. U saopštenju iz milićke kompanije ističe se da se ovim ugovorom obezbjeđuje dugoročna poslovna stabilnost ugovornih strana. Kompanija "Boksit" obezbjeđenjem tržišta stiče dugoročnu stabilnost i sigurnost u nova ulaganja u rudarsku proizvodnju, odnosno otvaranje rudnih ležišta, a "Alumina" na siguran i kvalitetan način obezbjeđuje osnovnu sirovinu za svoje potrebe, navodi se u saopštenju.

Boksit i Alumina potpisali ugovor vrijedan 200 mil KMPredsjednik kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić i predsjednik Upravnog odbora "Alumine" iz Zvornika Mile Matić potpisali su danas ugovor o kupoprodaji rude boksita za period od 2015. do 2020. godine koji je, prema sadašnjim cijenama, vrijedan oko 200 mil KM.

U saopštenju iz milićke kompanije ističe se da se ovim ugovorom obezbjeđuje dugoročna poslovna stabilnost ugovornih strana.

- Kompanija "Boksit" obezbjeđenjem tržišta stiče dugoročnu stabilnost i sigurnost u nova ulaganja u rudarsku proizvodnju, odnosno otvaranje rudnih ležišta, a "Alumina" na siguran i kvalitetan način obezbjeđuje osnovnu sirovinu za svoje potrebe - navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da je riječ o dugoročnom ugovoru, predviđeno je da on može biti raskinut samo u slučaju uticaja "više sile" ili sporazumno.

Zvornička kompanija izgrađena je 1978. godine, a tehnologija prerade boksita i proizvodnja glinice bazirana je na korištenju rude boksita iz Milića.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik