Vlada Slovenije nastavlja privatizaciju

Bez autora
Jul 30 2014

Odlazeća vlada slovenske premijerke, Alenke Bratrušek, priopćila je da je nastavila s privatizacijom državnih poduzeća, koju je obustavila početkom mjeseca. Bratušek je uoči izbora, održanih 13. srpnja, do formiranja nove vlade zamrznula započetu privatizaciju 15 državnih kompanija, uključujući Telekom Slovenije i ljubljanski aerodrom. Ministar financija Slovenije, Uroš Čufer, kritizirao je zamrzavanje privatizacije, navodeći da je to "predizborni potez" Bratušek, usmjeren protiv njenog glavnog protukandidata Mira Cerara, koji se protivi privatizaciji kompanija iz sektora infrastrukture. Cerar, najvjerojatnije novi premijer Slovenije, već je pokrenuo pregovore s drugim strankama radi formiranja koalicije koja bi nastavila s privatizacijom, ali bi ključne kompanije iz sektora infrastrukture ostavila u državnom vlasništvu.

Vlada Slovenije nastavlja privatizacijuOdlazeća vlada slovenske premijerke, Alenke Bratrušek, priopćila je da je nastavila s privatizacijom državnih poduzeća, koju je obustavila početkom mjeseca.

Bratušek je uoči izbora, održanih 13. srpnja, do formiranja nove vlade zamrznula započetu privatizaciju 15 državnih kompanija, uključujući Telekom Slovenije i ljubljanski aerodrom.

Ministar financija Slovenije, Uroš Čufer, kritizirao je zamrzavanje privatizacije, navodeći da je to "predizborni potez" Bratušek, usmjeren protiv njenog glavnog protukandidata Mira Cerara, koji se protivi privatizaciji kompanija iz sektora infrastrukture.

Cerar, najvjerojatnije novi premijer Slovenije, već je pokrenuo pregovore s drugim strankama radi formiranja koalicije koja bi nastavila s privatizacijom, ali bi ključne kompanije iz sektora infrastrukture ostavila u državnom vlasništvu.

Krizom pogođena Slovenija jedva je prošle godine izbjegla da zatraži međunarodnu financijsku pomoć, tako što je poduzela teške korake u cilju smanjenja proračunskog deficita, uključujući i program privatizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik