Povećali ukupni kapital za 15,1 milion maraka

Bez autora
Jul 31 2014

Prema polugodišnjem finansijskom izvještaju, nivo aktive u “Novoj banci”, zaključno sa 30. junom 2014. godine, iznosi milijardu i 519 miliona maraka, što je za 4,21 posto više u odnosu na kraj prošle godine. Ovo je kazao Milan Radović, direktor “Nove banke”, dodavši da se prošlogodišnjim rezultatima banka plasirala na lidersku poziciju u Republici Srpskoj, odnosno na peto mjesto u BiH. Ostvarivanjem rezultata koji su iznad planiranih, našli smo se na trećem mjestu u BiH. Odlukom Skupštine akcionara povećali smo ukupni kapital za 15,1 milion KM, od čega osnovni kapital za 9,1 milion KM i dopunski kapital za šest miliona KM, kazao je Radović. Jačajući kapitalnu bazu, kao i zahvaljujući stručnom i ljubaznom kadru te uvođenju savremene tehnologije i pristupu orijentiranom na klijenta, banka je stvorila preduvjete za daljnji razvoj i uspješno poslovanje.

Povećali ukupni kapital za 15,1 milion marakaPrema polugodišnjem finansijskom izvještaju, nivo aktive u “Novoj banci”, zaključno sa 30. junom 2014. godine, iznosi milijardu i 519 miliona maraka, što je za 4,21 posto više u odnosu na kraj prošle godine.

Ovo je u razgovoru za “Avaz” kazao Milan Radović, direktor “Nove banke”, dodavši da se prošlogodišnjim rezultatima banka plasirala na lidersku poziciju u Republici Srpskoj, odnosno na peto mjesto u BiH.

Uspješno poslovanje

- Ostvarivanjem rezultata koji su iznad planiranih, našli smo se na trećem mjestu u BiH. Odlukom Skupštine akcionara povećali smo ukupni kapital za 15,1 milion KM, od čega osnovni kapital za 9,1 milion KM i dopunski kapital za šest miliona KM - kazao je Radović.

Jačajući kapitalnu bazu, kao i zahvaljujući stručnom i ljubaznom kadru te uvođenju savremene tehnologije i pristupu orijentiranom na klijenta, banka je stvorila preduvjete za daljnji razvoj i uspješno poslovanje.

Zahvaljujući dobroj ponudi štednih proizvoda, kao i provedenoj marketinškoj kampanji “Život u plusu”, štednja i depoziti građana nastavili su u 2014. godini trend rasta u ovoj banci.

- Prema polugodišnjem finansijskom izvještaju, nivo ukupnih depozita iznosi milijardu i 131 milion KM, što je za 5,32 posto više u odnosu na posljednji dan prošle godine. U prvih šest mjeseci 2014. oročeno je novih 129,3 miliona KM, od čega se 62,4 miliona KM odnosi na portfelj stanovništva, što predstavlja rast depozita stanovništva za 12,3 posto - istaknuo je Radović.

Zahtjevi klijenata

"Nova banka" u kontinuitetu unapređuje kvalitet svojih proizvoda i usluga te prati potrebe i zahtjeve klijenata, što se reflektira na potražnju kreditnih proizvoda.

- Nivo kredita, prema polugodišnjem finansijskom izvještaju, iznosi milijardu i 177 miliona KM, što je za 11,54 posto više u odnosu na prošlu godinu. Kada su u pitanju fizička lica, ističe se zainteresiranost za dozvoljene minuse po tekućem računu - kazao je naš sagovornik.

Dozvoljena prekoračenja odobravaju se na rok do 12 mjeseci, uz mogućnost automatskog produžavanja i mjesečnog smanjivanja limita.

Zadržati lidersku poziciju

Evidentan je svakodnevni rast broja klijenata koji “Novoj banci” ukazuju povjerenje koristeći kako tradicionalne, tako i nove bankarske usluge. Zbog toga kontinuirano rade i na širenju poslovne mreže.

- Plan nam je da zadržimo lidersku poziciju na tržištu RS, ali i da širimo mrežu u FBiH kako bismo stanovništvu i privredi ponudili pristupačnije poslovanje s bankom te adekvatno odgovorili na sve njihove zahtjeve - poručio je Radović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik