Dunav u gubicima, a zaposleno 1.500 ljudi

Dunav osiguranje pet godina posluje u minusu, a broj zaposlenih je istovremeno povećan za 50 odsto, tvrdi član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković. Finansijski izveštaj Dunava u kome stoji da ova firma beleži dobit u 2012. godini, sigurno bi prošao da nije bilo državnog revizora. Zapravo, ova osiguravajuća kuća je godinama u minusu, rekao je Vučković na konferenciji Fiskalnog saveta u Narodnoj banci Srbije. Prema podacima Fiskalnog saveta, Dunav osiguranje sada zapošljava više od 3.000 ljudi, a u 2012. je ta osiguravajuća kuća zabeležila gubitak od 1,5 milijardi dinara. Fiskalni savet je upozorio da loše poslovanje državnih javnih preduzeća godišnje košta državu oko milijardu evra, a do 2017. godine taj trošak bi morao da se prepolovi.

Dunav u gubicima, a zaposleno 1.500 ljudiDunav osiguranje pet godina posluje u minusu, a broj zaposlenih je istovremeno povećan za 50 odsto, tvrdi član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković.

"Finansijski izveštaj Dunava u kome stoji da ova firma beleži dobit u 2012. godini, sigurno bi prošao da nije bilo državnog revizora. Zapravo, ova osiguravajuća kuća je godinama u minusu", rekao je Vučković na konferenciji Fiskalnog saveta u Narodnoj banci Srbije.

Prema podacima Fiskalnog saveta, Dunav osiguranje sada zapošljava više od 3.000 ljudi, a u 2012. je ta osiguravajuća kuća zabeležila gubitak od 1,5 milijardi dinara.

Fiskalni savet je upozorio da loše poslovanje državnih javnih preduzeća godišnje košta državu oko milijardu evra, a do 2017. godine taj trošak bi morao da se prepolovi.

"Ogromni troškovi državnih javnih preduzeća prete da potope javne finansije Srbije", upozorio je Fiskalni savet.

Procena ovog tela je da bi dovođenje u red državnih javnih preduzeća moglo do 2017. godine da obezbedi uštede od 400 do 500 miliona evra, a za to je najvažnije restrukturiranje i rešavanje preduzeća kojima država daje garancije na zaduženja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik