Firme sve zainteresovanije za subvencionisane kredite

Bez autora
Aug 14 2014

Do početka avgusta, prema podacima Ministarstva finansija, banke su odobrile 11.447 subvencionisanih kredita u ukupnom iznosu od 59,10 milijardi dinara. Od toga je 7.679 zajmova dato mikropreduzećima i preduzetnicima u vrednosti od 13,41 milijardi dinara. Male firme su uzele 3.419 kredita u iznosu od 24,9 milijardi dinara.Srednja preduzeća su dobila 300 zajmova u vrednosti od 15,9 miliona dinara, a 49 zajmova je pripalo velikim firmama. Pored odobrenih kredita, poslovne banke su još dale 11,13 milijardi dinara zajmova i primile zahteve u vrednosti od 14,91 milijardi dinara koji su u postupku obrade, ističu u Ministarstvu finansija.

Firme sve zainteresovanije za subvencionisane krediteDo početka avgusta, prema podacima Ministarstva finansija, banke su odobrile 11.447 subvencionisanih kredita u ukupnom iznosu od 59,10 milijardi dinara. Od toga je 7.679 zajmova dato mikropreduzećima i preduzetnicima u vrednosti od 13,41 milijardi dinara. Male firme su uzele 3.419 kredita u iznosu od 24,9 milijardi dinara.

Srednja preduzeća su dobila 300 zajmova u vrednosti od 15,9 miliona dinara, a 49 zajmova je pripalo velikim firmama.

- Pored odobrenih kredita, poslovne banke su još dale 11,13 milijardi dinara zajmova i primile zahteve u vrednosti od 14,91 milijardi dinara koji su u postupku obrade - ističu u Ministarstvu finansija.

Unikredit banka je jedna od banaka koja je najviše odobrila ovih zajmova. Do kraja jula ova italijanska banka je dala više od 97 miliona evra subvencionisanih kredita.

Komercijalna banka je do 1. avgusta primila 1.746 zahteva u ukupnom iznosu od 10,23 milijarde dinara, a odobren je 1.501 zajam u vrednosti od 8,56 milijardi dinara. Isplaćeno je 1.415 zahteva u iznosu od 7,86 milijardi dinara.

Prokredit banka je u periodu od 11. juna ove godine pa sve do sad,isplatila više od 46 miliona evra subvencionisanih kredita u saradnji sa Ministarstvom finansija. U broju to je 794 klijenata za sada, ali isplate su još uvek u toku. Namena ovih kredita je bila održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava.

Krediti su bili isplaćivani i odobravani na osnovu razvijenog modela kreditne analize i procene prilagođene poslovanju svakog klijenta ponaosob. Ovakvom analizom klijenti su u vrlo kratkom roku dobijali povratne informacije o svom poslovanju ali i savete vezane za njihovo poslovanje od svojih ličnih bankara.

Kako je Prokredit banka razvojno orijentisana institucija , postali smo jedna od prvih pet banaka sa najvećim učešćem u Programu subvencionisanih kredita razvijenim od strane Ministarstva finansija i privrede poslednjih godina.

Posvećenost privredi, odgovornost, kvalitet i preciznost je ono što odlikuje naš pristup bankarstvu, kao jedine banke sa 100 odsto nemačkim kapitalom u Srbiji.

Takođe napominjemo da je interesovanje za ovim kreditima prilično veliko,te će po našim procenama isplata subvencionisanih kredita trajati još narednih mesec dana. Shodno tome, ovo je dobra odnosno povoljna prilika za sve privrednike koji su razmišljali u pravcu zaduženja.

Sberbanka Srbije je opravdala poverenje značajnog broja kompanija u Srbiji, plasirajući skoro 4,5 milijarde dinara subvencionisanih kredita. U istom periodu, banka je zauzela vodeću poziciju u ukupnom iznosu trenutno podnetih zahteva. Trenutno Sberbanka Srbije u procesu odobrenja ima skoro 25 odsto od ukupnog iznosa zahteva za subvencionisane kredite podnetih od strane kompanija u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik