Bojanović: Neksan treba da preuzme Rudnike boksita

Bez autora
Aug 18 2014

Prema informacijama Samostalnog sindikata nikšićkih Boksita, niko se do sada nije javio na tender za prodaju imovine kompanije. Predsjednik sindikata Borislav Bojanović kazao je, za Antenu M, da radnici očekuju da stečajni upravnik raspiše novi tender 1. septembra, sa povoljnijom cijenom. Najbolje bi bilo da Boksite preuzme Neksan, to je ono što radnici priželjkuju, kazao je Bojanović. U Sindikatu brinu što Ministarstvo ekonomije još nije počelo da realizuje socijalni program. Na posljednjem sastanku predstavnici Neksana bili su saglasni da socijalni program u Boksitima treba da krene, kako bi se rudnik rasteretio oko 150 radnika, tako bi se stekli uslovi da se radnicima, koji su ostali, uvećaju lični dohoci između 50 do 100 odsto, kazao je Bojanović.

Prema informacijama Samostalnog sindikata nikšićkih Boksita, niko se do sada nije javio na tender za prodaju imovine kompanije.

Predsjednik sindikata Borislav Bojanović kazao je, za Antenu M, da radnici očekuju da stečajni upravnik raspiše novi tender 1. septembra, sa povoljnijom cijenom.

„Najbolje bi bilo da Boksite preuzme Neksan, to je ono što radnici priželjkuju", kazao je Bojanović.

U Sindikatu brinu što Ministarstvo ekonomije još nije počelo da realizuje socijalni program.

"Na posljednjem sastanku predstavnici Neksana bili su saglasni da socijalni program u Boksitima treba da krene, kako bi se rudnik rasteretio oko 150 radnika, tako bi se stekli uslovi da se radnicima, koji su ostali, uvećaju lični dohoci između 50 do 100 odsto", kazao je Bojanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik