Hrvatske nema među prvih 10 omiljenih destinacija na njemačkom tržištu

Bez autora
Aug 20 2014

Hrvatske nema ni među prvih deset Nijemcima omiljenih svjetskih turističkih destinacija. To je u ponedjeljak na naslovnici objavio najtiražniji njemački dnevnik “Bild” s imenima 10 zemalja u koje Nijemci naprosto hrle, a to su na prvome mjestu: Španjolska, Turska, Grčka, Italija, SAD, Tajland, Indonezija, Tunis i Bugarska. “Lijepa naša”, turistička Hrvatska, zemlja čistog mora, pravog vina i ljubaznih domaćina, koja je nekada Nijemcima bila jedna od omiljenijih turističkih destinacija, sve više tone, dok su djelatnicima Ministarstva turizma RH i ministru Darku Lorencinu puna usta njemačkih turista koji jedva čekaju doći na ljetovanje u Hrvatsku. No, Nijemaca je sve manje, a to je pokazala i statistika već u predsezoni kada je posjet iz Njemačke znatno opao u svim segmentima. Zašto? Pitanja su to kojima bi se turistički profesionalci trebali ozbiljno pozabaviti. Kao da malo tko želi pogledati istini u oči, da naš turizam ne uspijeva pratiti trenutačni svjetski turistički trend i da je naša ponuda na njemačkom tržištu nedovoljno kvalitetna što se tiče sadržaja i cijena kojima dosežemo često i sami vrh...

Hrvatske nema među prvih 10 omiljenih destinacija na njemačkom tržištuHrvatske nema ni među prvih deset Nijemcima omiljenih svjetskih turističkih destinacija. To je u ponedjeljak na naslovnici objavio najtiražniji njemački dnevnik “Bild” s imenima 10 zemalja u koje Nijemci naprosto hrle, a to su na prvome mjestu: Španjolska, Turska, Grčka, Italija, SAD, Tajland, Indonezija, Tunis i Bugarska.

“Lijepa naša”, turistička Hrvatska, zemlja čistog mora, pravog vina i ljubaznih domaćina, koja je nekada Nijemcima bila jedna od omiljenijih turističkih destinacija, sve više tone, dok su djelatnicima Ministarstva turizma RH i ministru Darku Lorencinu puna usta njemačkih turista koji jedva čekaju doći na ljetovanje u Hrvatsku.

No, Nijemaca je sve manje, a to je pokazala i statistika već u predsezoni kada je posjet iz Njemačke znatno opao u svim segmentima. Zašto? Pitanja su to kojima bi se turistički profesionalci trebali ozbiljno pozabaviti. Kao da malo tko želi pogledati istini u oči, da naš turizam ne uspijeva pratiti trenutačni svjetski turistički trend i da je naša ponuda na njemačkom tržištu nedovoljno kvalitetna što se tiče sadržaja i cijena kojima dosežemo često i sami vrh.

Tako su pojedine turističke destinacije bezrazložno dosegnule visoke cijene aranžmana, dok druge turističke zemlje, naše direktne konkurentice, nude u svojim ponudama kvalitetnije, sadržajnije i jeftinije odmore za njemačke goste. Novije hotele, bolju infrastrukturu i rekreacijske sadržaje. A tu su na samom vrhu Španjolska, Turska, Grčka, Italija, a čak nas je odnedavno u ponudi i rezultatima pretekla i Bugarska. Sve to ukazuje kako će hrvatski turizam, ako želi ostati zanimljiv Nijemcima, trebati puno uložiti i obogatiti svoje turističke sadržaje .

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik