Nema zahtjeva za osnivanje banaka

Bez autora
Aug 23 2014

Turska Ziraat banka nije još crnogorskoj Centralnoj banci (CBCG) dostavila zahtjev za dobijanje licence kako bi započela poslovanje u Crnoj Gori, iako je to do sada više puta najavljivano. Ziraat banka nije dostavila zahtjev za izdavanje dozvole za rad u Crnoj Gori. U ovom trenutku, nemamo zahtjev za izdavanje dozvole ni za rad neke druge banke, rekli su agenciji Mina-business predstavnici CBCG. U CBCG nemaju informaciju da je Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovana za osnivanje banke u Crnoj Gori. Nijesmo u saznanju da se Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata interesovala za osnivanje banke u Crnoj Gori, kazali su iz CBCG. Royal grupa zainteresovana je za zakup zemljišta na lokalitetu Kraljičina plaža - Dubovica, koje djelom pripada barskoj, a dijelom budvanskoj Opštini, a u Srbiji je osnovala banku koja će poslovati pod imenom Mirabank...

Nema zahtjeva za osnivanje banakaTurska Ziraat banka nije još crnogorskoj Centralnoj banci (CBCG) dostavila zahtjev za dobijanje licence kako bi započela poslovanje u Crnoj Gori, iako je to do sada više puta najavljivano.

"Ziraat banka nije dostavila zahtjev za izdavanje dozvole za rad u Crnoj Gori. U ovom trenutku, nemamo zahtjev za izdavanje dozvole ni za rad neke druge banke", rekli su agenciji Mina-business predstavnici CBCG.

U CBCG nemaju informaciju da je Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresovana za osnivanje banke u Crnoj Gori.

"Nijesmo u saznanju da se Royal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata interesovala za osnivanje banke u Crnoj Gori", kazali su iz CBCG.

Royal grupa zainteresovana je za zakup zemljišta na lokalitetu Kraljičina plaža - Dubovica, koje djelom pripada barskoj, a dijelom budvanskoj Opštini, a u Srbiji je osnovala banku koja će poslovati pod imenom Mirabank.

Centralna banka je krajem maja ove godine izdala dozvolu za rad Lovćen banci, koja je nasljednik mikrokreditne finansijske institucije Kontakt.

Lovćen banka bi trebalo da počne da radi najkasnije do kraja avgusta.

Ključni akcionari Lovćen banke su Aleksandra Popović, DEG (Deutsche Investions-und Entwicklungsgesellschaft), Zetagradnja, Andrej Perović i Katarina Perović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik