Hoće li Krivaja dobiti novog vlasnika?

Bez autora
Aug 29 2014

Ortačka grupa iz Žepča, koju čine kompanije Marić, Prograd i Makro drvo prvi je potencijalni kupac zavidovićke Krivaje. Ova grupa zapravo je jedina uplatila depozit u iznosu od 870 hiljada maraka i tako stekla pravo da sa stečajnim upravnikom pokrene pregovore oko uvjeta vezanih za kupoprodaju Krivaje. Krivaja, nekada vrlo jako preduzeće, posljednjih godina grca u dugovima, bez mogućnosti da na pravi način pokrene proizvodnju. U posljednje vrijeme govori se i o pronevjerama koje su nastalim dok je preduzeće pod stečajem. Sindikat Krivaje insistira da, bilo ko bude novi vlasnik, sa radnicima potpiše novi ugovor o radu i poveže im radni staž.

Ortačka grupa iz Žepča, koju čine kompanije Marić, Prograd i Makro drvo prvi je potencijalni kupac zavidovićke Krivaje.

Ova grupa zapravo je jedina uplatila depozit u iznosu od 870 hiljada maraka i tako stekla pravo da sa stečajnim upravnikom pokrene pregovore oko uvjeta vezanih za kupoprodaju Krivaje.

Krivaja, nekada vrlo jako preduzeće, posljednjih godina grca u dugovima, bez mogućnosti da na pravi način pokrene proizvodnju. U posljednje vrijeme govori se i o pronevjerama koje su nastalim dok je preduzeće pod stečajem.

Sindikat Krivaje insistira da, bilo ko bude novi vlasnik, sa radnicima potpiše novi ugovor o radu i poveže im radni staž.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik